Световно признатият оперен певец Калуди Калудов води Майсторски клас за

...
Световно признатият оперен певец Калуди Калудов води Майсторски клас за
Коментари Харесай

Калуди Калудов с първи Майсторски клас в Стара Загора

Световно приетият оперен артист Калуди Калудов води Майсторски клас за млади оперни артисти в Стара Загора (14-27 ноември). Заниманията се организират в залата на Регионалната библиотека " Захарий Княжески " всеки ден от 10 до 20 ч. Майсторският клас ще приключи с галаконцерт на участниците на 27 ноември от 19 ч. на сцената на Старозагорската опера. 
В Майсторския клас на Маестрото, проведен от Старозагорската опера и включен в програмата на тазгодишното издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство, вземат участие 12 млади оперни артисти от България, Полша, Украйна и Китай. В рамките на две седмици младите гении имат опция да работят с Калуди Калудов върху своята вокална техника, жанр и интерпретация. Корепетитор на курса е пианистът и композитор Мирослав Георгиев. Още от първия ден Калуди Калудов възнамерява да насочи своето внимание към подбора на репертоара, с който младите артисти да се изявят във финалния галаконцерт. Това, че на този курс разполага с богата палитра от гласове, ще му разреши да приготви атрактивна стратегия от арии, дуети и ансамбли. Самият Калуди Калудов ще взе участие в концерта със своите възпитаници на 27 ноември, научи ДУМА от Сийка Лапачка, пиар на ДО Стара Загора.
Калуди Калудов се занимава с вокална педагогика повече от 25 години. Започва доста рано - в годините на своята най-активна интернационална певческа кариера, и открива, че вокалната педагогика го увлича от ден на ден и му доставя голямо наслаждение. Признава, че тази работа е доста по-изтощителна спрямо главната му специалност на оперен артист, само че пък удовлетворението от нея е несравнимо. От няколко години работи и по сериозен проучвателен труд, обвързван със спецификата и особеностите на човешкия глас, на пеенето и тънкостите и тайните на вокалната педагогика. В теоретичната си разработка Маестрото излага своите персонални наблюдения и заключения, които се базират на насъбран на практика опит в продължение на 30 години. 
Калуди Калудов е правил майсторски класове в България, Полша, Финландия, Румъния, Украйна и даже в далечна Бразилия. Щастлив е от достиженията на своите възпитаници, някои от които с доста сполучлива международна кариера. Гордее се, че точно най-успелите, с които продължава да бъде в непосредствен контакт, са взели участие в първите майсторски класове, които провежда и организира в родния си град Варна. 
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР