Световният №2 Новак Джокович продължава пътя си напред в турнира

...
Световният №2 Новак Джокович продължава пътя си напред в турнира
Коментари Харесай

Джокович обърна Чилич и се добра до 1/2-финала в Париж

Световният №2 Новак Джокович продължава пътя си напред в шампионата от сериите “Мастърс” в Париж. Сърбинът реализира сложна победа с 2:1 сета (4:6, 6:2, 6:3) над хърватина Марин Чилич в сблъска посред им на 1/4-финала. Срещата посред им продължи 2 часа и 12 минути.

Мачът не стартира добре за Ноле, който загуби първия сет, откакто позволи пробив в най-лошия миг в деветия гейм за 5:4 в интерес на Чилич, който по-късно на своето подаване без проблем затвори сета с 6:4.

Вторият сет обаче бе радикално друг и Джокович бързо се върна в играта. Той направи ранен пробив за 3:1, а по-късно с още един пробив затвори сета с 6:2 в своя изгода.

В третия сет Чилич пръв нанесе удар, правейки пробив за 2:1, само че незабавно по-късно хърватинът също позволи да бъде продънен за 2:2. След това мачът вървеше гейм за гейм, само че Джокера направи нов пробив за 5:3, а по-късно на собствен сервис небрежно затвори мача в своя изгода с 6:3.

Така Джокович се класира за 1/2-финала в конкуренцията, къдо очква спечелилия от мача сред Роджър Федерер и Кей Нишикори.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР