Световният №1 в мъжкия тенис призна, че погледите на колегите

...
Световният №1 в мъжкия тенис призна, че погледите на колегите
Коментари Харесай

Разпити през 30 минути и кръжащи хеликоптери: АО през погледа на Новак Джокович

Световният №1 в мъжкия тенис призна, че " погледите " на сътрудниците му преди началото на , когато той се бореше да избегне депортация от страната, са го " наранили доста " и се върна месец обратно във времето, с цел да опише за претърпяното в Мелбърн:
* Припомняме, че сърбинът в началото получи отвод да влезе в Австралия, откакто Граничните управляващи сложиха под въпрос аргументите му за здравно изключение, което можеше да му разреши да взе участие в шампионата, без значение че не е имунизиран. Въпреки това, откакто бе подложен в карантинен хотел, решението за отменяне на визата му бе отстранено от арбитър и той получи позволение даже да тренира и да се приготви за АО. Впоследствие обаче, визата му бе анулирана за повторно поради опасения от това, че наличието му в страната би провокирало анти-ваксърски настроения и той бе депортиран ден преди старта на първия за годината шампионат от Големия шлем.
" Бях свободен за четири дни и упражнявах, само че не бяха елементарните подготвителни дни, които имам преди шампионати от Големия шлем. Над мен кръжаха хеликоптери на всяка една подготовка , която имах на " Род Лейвър Арена ", имаше на всички места камери ", съобщи Джокович в изявление пред " BBС " и добави:
" В добавка, моите сътрудници, това в действителност ме нарани доста... Почувствах тази сила и тези погледи от сътрудниците ми и хората, които бяха към мен и явно разбирам, че те са имали усещане, основано на това, което виждаха в информациите на медиите. Но аз нямах опция и не вървях на срещи с публицистите поради това, което към този момент бях споделил по отношение на уважаването на правосъдния развой и Australian Open. Но по това време, в действителност желаех да приказвам с всички и да дам своето пояснение ".
Когато дойде в страната, Джокович прекара първата си вечер на летището в Мелбърн, където бе разпитан от Граничните управляващи на Австралия. След това бе отведен в имиграционен хотел, където са държани бежанци. " Определено не беше прелестно, само че не желая да седнал съм тук и да се окайвам за изискванията в имиграционния център, тъй като бях в него седем дни. Чувствах се безпомощен . Когато дойдох тук, не ми беше разрешено да употребявам телефона си за три-четири часа. Беше по средата на нощта, от 01:00 до 09:00 ".
" Изобщо не спах, тъй като ме разпитваха на всеки 30 минути . Имах доста, доста изявленията, които започваха и по-късно бяха спирани, по-късно паузирани. Продължи цялата нощ. Визата бе възобновена, по-късно анулирана, още веднъж възобновена и отново анулирана ", напомни си Ноле.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР