Световният шампион за 2016 година Нико Розберг поздрави Макс Верстапен

...
Световният шампион за 2016 година Нико Розберг поздрави Макс Верстапен
Коментари Харесай

Розберг: Макс едва сега започва

Световният първенец за 2016 година Нико Розберг поздрави Макс Верстапен за извоюваната втора поредна купа във Формула 1 през 2022 и предизвести противниците на нидерландеца, че той едвам в този момент стартира със своята доминация на спорта.

Верстапен приключи сезон 2022 с рекордните 15 победи и 454 точки, като той си подсигурява купата цели 4 старта преди края на акцията. 
 Рекордите, които Макс Верстапен и Ред Бул усъвършенстваха през 2022 година Рекордите, които Макс Верстапен и Ред Бул усъвършенстваха през 2022 година
„ Той е необикновен водач. Двукратен международен първенец е и към този момент има повече победи от Фернандо (Алонсо). За мен Верстапен към този момент е измежду най-великите за всички времена и аз мисля, че той едвам в този момент стартира с триумфите си. Сигурен съм, че през идващото десетилети той ще удостовери думите ми. Неговото пилотиране е необикновено и е ужасно за наблюдение “, съобщи германецът пред Sky Sports F1.

„ Не би трябвало да забравяме, че при започване на сезона неговата кола не беше най-бързата. Ферари имаха това преимущество, само че макар него Верстапен стигна до 15 победи и разруши конкуренцията. Ако погледнете крайното класиране ще видите, че той събра със 146 точки повече от всеки различен водач, нереално. Един от най-великите самостоятелни сезони, който в миналото съм виждал “, сподели още Розберг.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР