Световният шампион за 2015 г. Стюърт Бингам е поредното голямо

...
Световният шампион за 2015 г. Стюърт Бингам е поредното голямо
Коментари Харесай

Първият кръг на световното по снукър донесе отпадането на още един шампион

Световният първенец за 2015 година Стюърт Бингам е следващото огромно име, което напусна международното състезание в " Крусибъл " още в първия кръг. Шампионатът на планетата по снукър донесе няколко огромни изненади още при започване на шампионата, откакто преди този момент отпаднаха трикратния отличник Марк Селби и първенецът за 2005 година Шон Мърфи.

Бингам отстъпи със 7:10 фрейма против квалификанта Джак Лисовски, който записа най-усоешното си показване на международно състезание. 26-годишният англичанин от Челтънам с прякор Джакпота, едвам за повторно стигна до главната скица в " Крусибъл ". Лисовски имаше едно отпадане през 2013 година и шест пъти губеше в квалификациите.

Първата сесия завърши при 5:4 в интерес на Лисовски, който игра на доста високо равнище. Бингам отговори в деветия фрейм, когато даже се движеше по график за оптимален брейк от 147, само че пропусна 12-ата алена. Решителният миг в мача беше при започване на вечерната сесия, когато Лисовски поведе с 9:6 и това му оказа помощ да завоюва срещата.

Така в схемата на шампионата остават единствено четирима международни първенци. Петкратният отличник в " Крусибъл " Рони О`Съливан към този момент се класира за втория кръг, където ще срещне Алистър Картър, против който няма загуба на международно и има два извоювани финала. Капитанът Картър в профил различен международен първенец Греъм Дот.

Останалите първенци, които още са в конкуренцията са Марк Уилямс, Нийл Робъртсън и Джон Хигинс. Магьосникът стартира присъединяване си в сряда, до момента в който Робъртсън е в тежка обстановка, откакто изостава с 3:6 от квалификанта Робърт Милкинс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР