Световният шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC)

...
Световният шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC)
Коментари Харесай

Тайсън Фюри ще защитава титлата си срещу Дилиън Уайт

Световният първенец в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри ще пази своя пояс против Дилиън Уайт. За мача удостовери президентът на организацията Маурисио Сюлейман.

Търгът за английския конфликт със сума от 41 млн. $ беше извоюван от промоутърската компания Топ Ранг, която съставлява първенеца. Това е и най-високата оферта за мач в историята на бокса.

Засега няма оповестена дата за мача, като се счита, че той ще бъде проведен през лятото. Фюри обаче удостовери в обществените мрежи, че срещата ще бъде във Англия.

Шампионът не се боксирал пред родна аудитория от 2018 година, когато изтърпя 3-годишното си наказване и излезе на кръговете в Манчестър и Белфаст.

За Фюри отбраната на пояса ще е втора. Той победи преди няколко месеца Дионтей Уайлдър в реванша за купата.

Уайт за първи път ще излезе в мач за международна купа. В актива си досега той има 28 победи и 2 загуби. Съперникът му е непобеден в 31 мача.

Сделката за мача сред Фюри и Уайт значи, че почитателите на бокса ще би трябвало да изчакат още, с цел да станат очевидци на мач, който ще дефинира абсолютния международен първенец в тежка категория.

Останалите трофеи - на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова федерация (IBF), са владеене на украинеца Александър Усик.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР