Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа може

...
Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа може
Коментари Харесай

Джошуа поставя ултиматум на Пулев за мач в Лондон

Световният първенец по бокс в тежка категория Антъни Джошуа може да откаже мача с Кубрат Пулев, в случай че българинът не се съгласи срещата да е във Англия. Това разгласи промоутърът на британеца Еди Хърн. Той съобщи, че Джошуа държи идващият му мач да е в Лондон, като уточни няколко стадиона като вид за срещата. По думите на Хърн Пулев желае мача да е в Турция или Саудитска Арабия, с цел да вземе повече пари.

Българинът е наложителен кандидат за купата на интернационалната боксова федерация (IBF). Джошуа има още един кандидат – Александър Усик, за пояса на международната боксова организация (WBO). Хърн удостовери, че Пулев е с преимущество.

" Той е първи. Мисля, че потвърдихме, че отбраната на купата на IBF би трябвало да е преди тази на WBO. Според мен, а и по-важно – съгласно Ей Джей, мачът би трябвало да се организира тук. Последният мач на Джошуа беше в Саудитска Арабия, преди този момент се боксира в Ню Йорк. За мен пристигна време да се приберем вкъщи. Лошата вест е, че Кубрат Пулев желае допустимо най-вече пари от този мач и осъзнава, че има повече пари в Истанбул, Саудитска Арабия, Конго или Нигерия, само че Джошуа дефинира разпоредбите . В последна сметка той може да откаже мача с Пулев, в случай че той откаже да се бие на мястото, което ние желаеме, а това е Англия ", сподели Хърн пред " Скай Спортс ".

Според промоутъра мачът с Пулев може да е в края на май или началото на юни. Хърн съобщи, че разновидностите за срещата в Лондон са стадионът на " Арсенал "  – " Емирейтс ", новият стадион на " Тотнъм ", Олимпийският стадион, както и стадион " Туикенам ", който се употребява за ръгби. Вариант е и " Принсипалити Стейдиъм "  в Кардиф.

" Те също имат дати за нас, само че в съвършен свят идващият мач на Джошуа ще бъде против Кубрат Пулев в Лондон. Това обаче е надалеч от съвършен свят, изключително в играта в бокса ", добави Хърн.

Той разкри още, че Джошуа е получил " голяма оферта "  от Саудитска Арабия за мач против спечелилия от реванша сред Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри , които ще се боксират за купата на международния боксов съвет (WBC) на 22 февруари. Джошуа държи другите три международни трофеи – на WBA, WBO и IBF, а възможен дуел с спечелилия от Уайлдър и Фюри ще дефинира нов безспорен първенец в тежка категория.

" Трябва да се опитаме да създадем този мач. В момента Джошуа желае спечелилия от Уайлдър – Фюри. Но сме били в такава позиция и преди. И двамата боксьори са отказвали предложения, които са били 60-40 за Джошуа, в този момент нямаме друга алтернатива с изключение на да им предложим 50-50, тъй като другояче този мач в никакъв случай няма да се случи. Имаме огромна оферта за този мач. Саудитска Арабия е огромна алтернатива. Имаме партньорство в Саудитска Арабия. Те дадоха пари за реванша с Анди Руис. Изпълниха всичко, което дадоха обещание. Искат доста този мач и имат такова отношение и нрав, че е мъчно да бъдат победени ", сподели още Хърн.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР