Световният шампион и лидер в ранглистата на World Snooker Марк

...
Световният шампион и лидер в ранглистата на World Snooker Марк
Коментари Харесай

Поредно разочарование за Селби

Световният първенец и водач в ранглистата на World Snooker Марк Селби записа следващото си неубедително и безлично показване в ранкинг шампионат по снукър през сезона, откакто отпадна още в 1 кръг от главната скица на Германския Мастърс. Веселяка от Лестър бе съкрушен във величествената зала “Темподром” в Берлин с 3:5 от Гуодон Ксяо, който се класира на осминафиналите.

Това е втора победа на Ксяо над Селби през актуалната акция, откакто го отстрани на фаза 1/16-финали с 4:1 в Откритото състезание на Англия в Барнзли. Най-доброто класиране на 28-годишния китаец остава финала в Шанхай Мастърс 2013, само че този сезон има четвъртфинал в Scottish Open (4:5 от Нийл Робъртсън).

Interval: Xiao Guodong 3-1 Mark Selby

A quarter finalist at the Scottish Open in December, Guodong has outscored his opponent - the world number one - so far.

Breaks of 88, 52 and 80 have established a two-frame advantage #D88GermanMasters pic.twitter.com/m98zjWf0NV
— World Snooker (@WorldSnooker1) February 1, 2018
Слабата серия на Селби продължава, изключително спрямо предходната акция, когато завоюва общо пет ранкинг трофеи, в това число Шампионата на Обединеното кралство, Откритото състезание на Китай и Световното състезание в “Крусибъл”. Засега през 2017/18 той победи само в Международния шампионат в Китай, само че на UK Championship бе спрян още във втори кръг, а на “Мастърс” - в първия, като в този момент идва и ранното отпадане в Берлин.

Брейкове от 88, 52 и 80 помогнаха на Ксиао да дръпне с 3:1 на интервала, а Селби взе идващия фрейм със серия от 60. Китаецът си върна задатъка от две партии, с помощта на поредност от 79, само че Веселяка от Лестър не се отхвърли и със 78 направи изоставането си 3:4. В последния фрейм обаче Селби не се възползва от шанса си на масата и в последна сметка Гуодон надви.

Victory for Xiao Guodong!

He's knocked out the world champion Mark Selby pic.twitter.com/bk9yI4u3ZD
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) February 1, 2018
Шон Мърфи показва впечатляващ брейк-билдинг при 5:2 над Алън МакМанъс - 138, 59 и 104, като първият сенчъри е най-големият в шампионата досега.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР