Световният рали шампион за 2022 година Кале Рованпера се доближи

...
Световният рали шампион за 2022 година Кале Рованпера се доближи
Коментари Харесай

Рованпера се доближи до Ожие преди финалния ден на рали Монте Карло

Световният рали първенец за 2022 година Кале Рованпера се приближи на единствено 16.0 секунди от своя съотборник в Тойота Себастиен Ожие преди финалните четири прави на рали „ Монте Карло “, с което се открива сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC).

В рамките на днешния ден Рованпера записа три етапни победи, в това число номер 100 в своята кариера, в шестте извършени прави. Това му оказа помощ да стопи тъкмо 20.0 секунди от пасива, който имаше при започване на деня по отношение на Ожие. Осемкратният победител в рали „ Монте Карло “ бе най-бърз в единствено една от днешните шест прави.

Единствен водачът на Хюндай Тиери Нювил съумя да наруши хегемонията на Тойота от началото на ралито, като белгиецът съумя да завоюва два стадия през днешния ден. Той бе най-бърз в първите две прави от следобедните минавания, като преди утрешните четири той се намира на трето място в подреждането с пасив от 32.0 секунди по отношение на водача Ожие.

Нювил ще има лукса да си разреши малко по-спокойно каране в границите на неделния ден, защото той има преднина от 24.5 секунди по отношение на третия водач на Тойота Елфин Еванс в разногласието за последното място на подиума. Уелсецът прогресира с едно място в границите на днешните шест прави, в които той изпревари международният първенец за 2019 Ойт Танак.

Завърналият се в М-Спорт естонец имаше проблеми със сервото на своя волан от средата на утринните стадии, а поради неналичието на пладнешки сервиз той трябваше да кара с тях до края на деня. Така той записва голяма загуба на време и има пасив от 1:37.3 минути от първото място. Неговият съотборник Пиер-Луи Лубе отпадна още в първия стадий през днешния ден, откакто се подхлъзна на последния завой от правата и се удари в каменната стена, разбивайки задното си дясно окачване.

Французинът ще може да се върне в конкуренцията на следващия ден по системата „ супер рали “, с цел да се бори за точки от „ пуърс стейджа “. Той ще започва в 13:18 часа българско време и ще съставлява третото минаване на „ Кол де Турини “, с която бе намерено ралито в четвъртък вечерта. Преди това ще има още три стадия, в това число и второто минаване на „ Кол де Турини “, като общата дължина на утрешните прави е 67.88 километра.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР