Световният номер 3 Александър Зверев и шампионът от “Мастърс”-а в

...
Световният номер 3 Александър Зверев и шампионът от “Мастърс”-а в
Коментари Харесай

Зверев и Сок определят съперника на Димитров на полуфиналите в Лондон

Световният номер 3 Александър Зверев и първенецът от “Мастърс”-а в Париж Джак Сок се изправят един против различен в четвъртък вечер от към 22 часа, с цел да дефинират втория участник на полуфиналите от група “Андре Агаси”. Първият, естествено, е Роджър Федерер, който ще приключи групата като победител и надлежно борбата Зверев - Сок ще излъчи противника в елиминационната фаза на Григор Димитров, който пък ще приключи преди всичко в другата група “Пийт Сампрас”.

The party tricks are already out from @JackSock... #NittoATPFinals pic.twitter.com/IcMUPlvSTT
— Tennis TV (@TennisTV) November 14, 2017
И Зверев, и Сок реализираха победи против Марин Чилич и отстъпиха на Федерер, като и двамата изгубиха тайбрек против Маестрото. Специално германецът има защо да съжалява при провалянето си от рекордьора по трофеи от Големия шлем, тъй като водеше с 4:0 в тайбрека в първия сет и не можа да го завоюва, макар че Федерер бе надалеч под нормалното си равнище на първи сервис. Също по този начин след триумфа във втория сет Зверев не показва никаква психическа резистентност и освен се срина тотално (въпреки че и Маестрото увеличи оборотите), само че и съобщи мача с двойна неточност.

Stunning drama from @rogerfederer and Sascha Zverev... #NittoATPFinals pic.twitter.com/Mhdo4xWVLI
— Tennis TV (@TennisTV) November 14, 2017
Зверев и Сок имат по една победа между тях - германецът завоюва в Пекин предходната година, а американецът надви в Стокхолм, също през 2016-а, като може да се каже, че ще има самочувствието на победител в единствения им дуел до момента в зала. В срещата в шведската столица Сок завоюва 62% от точките на втори сервис, което бе съществено усъвършенстване спрямо 40-те % от същия индикатор в Пекин.

В последните си 10 мача от всички шампионати Зверев има пет загуби, а Сок единствено две.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР