Световният номер 1 Рафаел Надал продължава похода си към рекордна

...
Световният номер 1 Рафаел Надал продължава похода си към рекордна
Коментари Харесай

Надал не остави шанс на Дел Потро и ще спори за рекордна 11-а титла на Ролан Гарос


Световният номер 1 Рафаел Надал продължава похода си към рекордна 11-а купа на Ролан Гарос, класирайки се за финала след безапелационна победа с 6-4, 6-1, 6-2 над Хуан Мартин дел Потро. Въпреки големите упования към конфликта и това, че точно аржентинеца може да детронира Надал от трона му в Париж, Матадора за следващ път сподели голямата си класа на клей. Днешният дуел бе под номер 15 посред им, като Рафа към този момент води в директните конфликти с 10-5 победи.

Двамата изиграха извънредно оспорван първи сет, който бе решен от един-единствен пробив в десетия гейм в интерес на Надал. Преди това обаче аржентинецът имаше цели 6 благоприятни условия да пробие подаването на своя противник, само че ги пропилея и в последна сметка загуби първата част след 53 минути игра. Това несъмнено повлия отрицателно на представянето на Дел Потро, който безусловно капитулира във втория сет. Кулата от Тандил позволи да бъде продънен на два пъти при започване на сета, което се оказа и решаващо за изхода му. От своя страна Надал играеше безкомпромисно и наказваше всяка неточност на противника, което разумно докара до безапелационното 6-1 в негова изгода.

Ситуацията на корта не се промени изключително и в четвъртия сет. Водачът в схемата продължаваше да управлява събитията, до момента в който Дел Потро явно изпитваше проблеми с физическото си положение, което в допълнение утежняваше задачата му. В последна сметка Рафа узакони успеха си с 6-2 след 2 часа и 13 минути игра.

В опит да завоюва невиждана 11-а купа в Париж и общо 17-а от Големия шлем, Надал ще се изправи против седмия подложен Доминик Тийм. До момента двамата са изиграли общо 9 мача между тях, като Рафа води с 6-3 победи. Интересното е, че последната загуба на испанеца на алено бе точно от Тийм, който го победи на четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР