Световният икономически форум (WEF) приключи последната си конференция в Давос

...
Световният икономически форум (WEF) приключи последната си конференция в Давос
Коментари Харесай

С каква храна Шваб и неговият Световен икономически форум се готвят да нахранят човечеството?

Световният стопански конгрес (WEF) завърши последната си конференция в Давос с тъмно предизвестие за заплахите от „ зависимостта от месни протеини в ежедневната диета “ и апел да се ядат червеи, мухи и така нататък дружно с „ устойчиви “ ГМО сурогати - с понижаване на потреблението на месо.

„ Алтернативата “ на месото, с изключение на червеи и инсекти, архитектите на „ огромното нулиране “ включват водорасли, леща, кактуси, спанак, фонио (росичка), гъби, бамя (белмош), моринга, зърна, семена от авокадо и други „ климатично здравословни храни “, както и „ безмесни източници на протеини, които ще спасят планетата от заличаване “.

Защитниците на WEF настояват, че хранителната система съставлява една трета от общите световни излъчвания на CO2, тъй че не остава време за смяна на стандартите за персонално хранене. Само незабавен преход към " растителна " диета от кактуси и червеи " може да предотврати загубата на хиляди типове диви животни. "

Като част от план на WEF в Холандия, 100 учебни заведения към този момент са присъединили инсекти и червеи в своите менюта. В Австралия учениците допълнително от 1000 учебни заведения към този момент се хранят с бръмбари и се учат да считат това за „ новото обикновено “. Медиите настояват, че децата употребяват чипсове и снаксове от " ново потомство ", приготвени с " екологичен " протеин от инсекти, създаден от Circle Harvest.

New York Post неотдавна показа публикация за хамбургери с червеи, потвърждавайки, че тяхната консумация може да докара до решение на казуса с глада по света. Статията цитира някои южнокорейски учени, които са сготвили брашнени червеи/ларви на бръмбари със захар, с цел да основат „ месо “. И се опита да увери читателите, че алтернативата „ има достоверен усет “, а насекомите са „ хранителен и здравословен източник на храна с доста мастни киселини,витамини, минерали, фибри и първокачествен протеин, сходен на месото “.

Безпристрастни учени и лекари предизвестяват: насекомите не са безвредни за консумация от индивида. (Само птиците могат да усвояват инсекти релативно безвредно.) Насекомите съдържат хитин (твърдата им външна обвивка се състои от това вещество), който не се обработва от човешкия стомашно-чревен тракт. Освен това има полизахарид, който форсира развиването на рак, както и на паразити и гъбички при хората. Освен това насекомите съдържат метаморфни стероиди, изключително екдистерон.

Що се отнася до изкуственото месо, изследванията демонстрират, че то е токсично. Интоксикация се демонстрира даже при плъхове, които са били хранени със соево месо от Impossible Burger – така наречен бургер на растителна основа, чиято основна съставна част е протеин, наименуван соев легхемоглобин (SLH), получен от генетично модифицирани (ГМО) дрожди. Въпреки това, такива артикули не престават да запълват пазара интензивно, в това число в заведения за хранене и супермаркети в Съединените щати.

Трябва да се означи, че храната от инсекти е постоянно срещана в националните кухни на бедните страни в Африка (Ботсвана, Уганда, Камерун, Демократична република Конго, Гана), Азия (Камбоджа) и Северна Америка (Мексико). В същото време хранително-вкусовата индустрия на Запад предлага не просто да ги ядете, само че и да ги отглеждате в промишлен мащаб върху разнообразни хранителни среди, в това число органични боклуци.

Зад целия този червеев интерес стои сериозна сметка за огромни облаги. Според предварителните оценки на специалистите, които се въртят към WEF, развъждането на наедрял рогат добитък и производството на месо губят неведнъж пред „ протеина от насекомите “ по икономическа успеваемост.

Пример: за производството на 1 кг подобен „ артикул “ се изисква приблизително 500 пъти по-малко вода, 12 пъти по-малко фураж и 10 пъти по-малко земя, в сравнение с при производството на 1 кг телешки протеин. Мигриращият скакалец, брашнен бръмбар, необитаем скакалец, домакински щурец са приети за най-подходящи за развъждане.

Някои компании, в това число съветски, демонстрират интерес към ларвите на южноамериканската черна лъвска муха, които при обработване върху органически субстрат нарастват 500 пъти на тегло за една седмица. Смята се, че протеините и мазнините получени по време на преобразуването на органични боклуци благодарение на " черния лъв ", могат да се употребяват както в храната, по този начин и във фармакологията и козметиката.

А протеиново-липидният концентрат от ларвите на тази муха се допуска, че има висока хранителна стойност и уравновесен състав. Днес в Русия се употребява в агропромишлените комплекси единствено като фуражна добавка за птици, риба и прасета...

В изсушен тип такива инсекти в Европа, Съединени американски щати и Австралия към този момент се употребяват цели или модифицирани в брашно, което може да размени, наред с другото, соевото брашно в каймата и саламите. Използва се и за подготвяне на самун и сладкиши. Например във Финландия натрошеният самун от инсекти съдържа 70 изсушени и смлени щурци на самун. Местните промоутъри твърдят в своите видеоклипове: „ Щурците вършат хляба добър източник на протеини. Пекарната се надява да го популяризира [хляб от насекоми] в цяла Финландия. Всички бихме могли да ядем доста повече инсекти в бъдеще. Ако сменяем половината от животинските артикули, които ядем, с инсекти или изкуствено месо от лаборатория, ще освободим повърхност 70 пъти по-голяма от Обединеното кралство и също по този начин доста ще понижим излъчванията в природата.

Редица структури към този момент няколко години интензивно пропагандират замяната на елементарната храна с мухи и други сурогати. Ето най-типичните образци. Израелската компания Hargol FoodTech е международен водач в развъждането на скакалци. Освобождава протеинов прахуляк от скакалци и изсушени инсекти. Продуктите са търсени в Европа и Съединени американски щати като съставна част за протеинови шейкове, питейни заведения и паста. Друга компания от Израел, Flying SpArk, създава масло и протеин на прахуляк от инсекти от 2015 година Разработката употребява (практически без отпадъци) ларви на плодова муха.

Холандската компания Protifarm създава линия от хранителни съставки от ядливи инсекти от 2008 година Сега се развива производството на " тофу " от бръмбари с високо наличие на протеини. Друга холандска компания Protix развъжда инсекти за животновъдни ферми и рибни ферми. Protix има най-голямата в света фабрика за протеини с повърхност от 14 хиляди квадратни метра, открита през лятото на 2019 година

Финландският стартъп Entis създава закуски, сладкиши и смутита от инсекти и растителен (сурогатен) протеин. Френската компания Ynsect пуска най-голямата в света автоматизирана плантация за инсекти през 2022 година Швейцарската компания Essento работи върху технологии за произвеждане на артикули от сушени щурци от 2018 година Продуктовата линия на компанията през днешния ден включва блокчета, закуски от инсекти с разнообразни усети и брашно от щурци. Британската компания AgriProtein е профилирана в производството на масло, протеин на прахуляк и торове.

Испанската компания MealFood Europe отглежда ларви на брашнен бръмбар върху боклуци от обработка на зърнени култури и създава протеини и мазнини от тях за производството на първокласни фуражи, хитозан (компонент на хитина на инсекти, ракообразни и някои гъби) за селскостопански технологии, филтриране на отпадъчни води, фармацевтичната промишленост и органичните торове. В момента компанията към този момент е пуснала промишлено произвеждане и това, което неотдавна беше употребявано за филтриране на отпадъчни води, скоро може да бъде употребявано в " новото обикновено " и за хранене на хората.

Малко настрана от горните са фирмите, които също предизвикват „ огромното нулиране “ по Шваб и замяната на естествените храни като месо и мляко, само че не с червеи и инсекти, а със синтетични и други сурогати. Perfect Day (САЩ) създава протеини от краве мляко, които в този момент се употребяват необятно в артикули като сладолед, крема сирене, шоколад и протеинови прахове. Друга американска компания, New Culture, комерсиализира моцарела въз основата на синтетично мляко.

Израелската компания Remilk откри гигантска фабрика в Дания за произвеждане на синтетично сирене, кисело мляко и сладолед. Израелската компания Redefine Meat сътвори 3D принтер за печатане на месо в голям мащаб - до 15 тона дневно. Принтерът ви разрешава да вършиме пържоли с друга неотстъпчивост и с друг % " лой ". Основните съставки за печатане на такова „ месо “ са нахут, грах, цвекло, хранителна квас, кокосово мляко и соя.

В Европа намерено се печатат книги за това кое човешко месо е по-вкусно и по какъв начин да го приготвите вярно.

„ Следващата хранителна граница [след налагането на изкуственото месо] е лабораторно отгледаното мляко “, твърди на страниците на английския The Guardian доктор Диана Богуева от Института за политика за стабилно развиване към университета Къртин (Австралия). В съпоставяне с млечните артикули, синтетичното мляко евентуално ще „ има по-малък въглероден отпечатък “ и ще аргументи по-малко замърсяване и „ ще отстрани проблемите с хуманното отношение към животните “, декларира тя.

Повечето компании за синтетични млечни артикули се концентрират върху производството на млечни протеини, употребявайки развой, прочут като прецизна ферментация. Това включва генетично програмиране на дрожди или други микроорганизми, употребяващи синтетична ДНК за произвеждане на характерен протеин.

По мнението на The Guardian, ще мине известно време, преди този тип „ мляко “ без краве мляко да се появи в супермаркетите; започващи компании като All G Foods и дъщерното сдружение на CSIRO Eden Brew се стремят да пуснат артикули на пазара през идващите две години.

Архитектите на Голямото нулиране към този момент споделят мислите си за това „ по какъв начин ще наподобяват нашите диети до 2030 година “ Оказва се, че до тази година човечеството ще яде с 40% по-малко, с цел да „ доближи чисто нулеви въглеродни излъчвания “. Това е „ положително и за талията ни и за нашата планета “. Две трети от протеиновите потребности на човешкото тяло ще дойдат от домашни инсекти като хлебарки, мухи и червеи. Останалата трета от протеина ще пристигна от соеви протеини, лабораторно отгледано месо и модифицирани ГМО храни.

По мнението на Шваб и неговите поддръжници, индивидът на новото трансхуманистично бъдеще ще бъде проектиран/настроен на биологично равнище благодарение на подобаваща храна и генно инженерство и обвързван с световната осведомителна мрежа посредством вградени интерфейси. Това е програмата на последователите на трансхуманизма и „ новото обикновено “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР