Световните отборни първенства по тенис за мъже и за жени

...
Световните отборни първенства по тенис за мъже и за жени
Коментари Харесай

Финалите на Купа "Дейвис" и "Фед къп" за 2020 г. са отменени

Световните отборни шампионати по тенис за мъже и за дами няма да излъчат първенци през 2020 година Финалите и в двете съревнования - надлежно за Купа " Дейвис " в Мадрид (23-29 ноември) и за " Фед къп " в Будапеща (14-19 април), бяха анулирани поради световната пандемия от ковид.

Организаторите от интернационалната тенис федерация (ITF) и бизнес групата " Космос ", ръководена от футболиста на " Барселона " Жерар Пике, оповестиха, че шампионатите се отсрочват за 2021 година, като локациите и сигурните участници се резервират непроменени. Двете събития би трябвало да се проведат в същите автентично планувани седмици, само че следващата година - от 13 до 18 април в унгарската столица и от 22 до 28 ноември в испанската.

" Решението е доста тежко, само че да организираме интернационално отборно съревнование от подобен диаметър, гарантирайки здравето и сигурността на всички участници, съставлява прекомерно огромен риск - разгласи президентът на ITF Дейвид Хагърти. - Обстоятелствата са извънредно усложнени и взехме това решение в този момент, с цел да осигурим най-малко малко изясненост за тенисистите, националните асоциации и почитателите. "

За 2021 година се отсрочват и всички непроведени дуели от Световна група I и Световна група II, както и мачовете от районните групи III и IV за Купа " Дейвис ". Същото се случва и с всички срещи от Световната група и зоналните групи I, II и III за " Фед къп ". Тази година България трябваше има посещение против Мексико в Световна група II при мъжете и присъединяване на шампионат от група I на зона " Европа-Африка " при дамите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР