Световни лидери, които светът не е виждал от седем десетилетия

...
Световни лидери, които светът не е виждал от седем десетилетия
Коментари Харесай

Погребението на Елизабет II събра невиждан брой лидери. Байдън: Кралицата ми напомня на мама

Световни водачи, които светът не е виждал от седем десетилетия на едно място, се събраха в Лондон, с цел да отдадат респект на кралицата и да вземат участие в церемонията по погребението ѝ. Те влязоха в Уестминстър хол, където беше ковчегът ѝ преди да поеме към Уестминстърското абатство, съобщи Българияон еър.

Близо 500 са формалните посетители за държавното заравяне на кралицата. Срещата, която се случва съвсем един път на век, стартира първо в Бъкингамския замък нощес, където кралят и кралицата консорт одобриха президенти, министър-председатели, някогашни и сегашни принцове, кралски особи от целия свят, в това число японския император и императрица.

Американският президент Джо Байдън описа за тяхна смешка и съобщи, че кралицата напомняла на майка му.

" Тя имаше оня взор, като " добре ли си? Мога ли да направя нещо за теб? От какво имаш потребност? И по-късно " увери се, че правиш това, което би трябвало да правиш. Тя се отнасяше към хората с достолепие. Спомням си, че кралицата ме предложения в замъка на чай. Шегувахме се, тъй като изяждах всичките бисквити, които ми даваше ", показа Байдън.

Той разказа починалия монарх като " заслужен " и " честен ", говорейки в Ланкастър Хаус, откакто сервира съболезнованията си в формалната книга за починалия монарх.

" Вие бяхте щастливи да я имате в продължение на 70 години, ние всички бяхме. Светът е по-добър поради нея ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Преди това той се поклони пред кралицата и в Уестминстър хол. Там респект отдадоха и други международни водачи. Скрита от погледите остана и първата дама на Украйна Олена Зеленска. Преди минутата безмълвие в памет на кралицата брачната половинка на Чарлз - Камила, приказва откровено за монарха. Споделя за любовта ѝ към конете и за това, че е успявала да разграничи персоналния си живот от публичните отговорности.

" Кралицата имаше " чудесни сини очи ", само че погледът ѝ може да бъде рязък, в случай че " се осмелите да поставите под подозрение " познанията ѝ в конния спорт, тогава, когато отиде в Шотландия през август, знайте, че това беше моментът, в който тя се забавляваше ", уточни Камила.

Още приживе кралицата уточни и каква купа ще носи Камила, когато Чарлз стане крал. А точно - кралица-консорт.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР