Световната №2 в женския тенис Ига Швьонтек се класира за

...
Световната №2 в женския тенис Ига Швьонтек се класира за
Коментари Харесай

Швьонтек и Рибакина са четвъртфиналистки в Пекин

Световната №2 в женския тенис Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на шампионата от сериите WTA 1000 в Пекин, Китай с награден фонд от 8,1 милиона $.

В напълно полски конфликт носителката на общо 4 трофеи от Големия шлем не остави никакви шансове на Магда Линет и я надигра безапелационно с 6:1, 6:1 за малко повече от час игра.

По този метод Швьонтек не загуби сет в трети следващ дуел в китайската столица, а в спор за място на полуфиналите чака победителката от мача сред Каролин Гарсия и Ана Калинина.

Мястото си измежду най-хубавите осем заслужи и петата сложена Елена Рибакина от Казахстан, която в осминафиналите реализира поврат против рускинята Мира Андреева и я съкруши с 2:6, 6:4, 6:1.

Така, в четвъртфиналите шампионката от Уимбълдън 2022 ще играе против победителката от мача сред международната №1 Арина Сабаленка и италианката Жасмин Паолини.

Единственият сигурен четвъртфинал до този миг пък ще бъде сред Йелена Остапенко и Людмила Самсонва. Латвийката отстрани №4 в схемата Джесика Пегула с 6:4, 6:2, до момента в който Самсонова победи Марта Костюк с 6:4, 6:7(4), 7:5.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР