Световната здравна организация (СЗО) актуализира нормативите за здравословното кръвно налягане

...
Световната здравна организация (СЗО) актуализира нормативите за здравословното кръвно налягане
Коментари Харесай

Обявиха най-новите параметри на нормалното кръвно налягане

Световната здравна организация (СЗО) актуализира нормативите за здравословното кръвно налягане на хората, оповестява European Heart Journal.

" Тихият палач " назовават високото кръвно, от което страда съвсем всеки трети човек. Повишаването на кръвното налягане е реакция на организма, която се пробва да го приспособи към физическите и прочувствените натоварвания, към магнитните стихии, към измененията на времето.

Продължителното психоемоционално напрежение и потиснатите страсти водят до повишение на кръвното налягане, а след това до хипертония, инфаркт или инсулт.

Според новите условия на СЗО горните граници на естественото кръвно налягане според обновените параметри са 130 на 80 mmHg.

Припомня се, че преди експертите са съветвали да се подхващат ограничения за намаление на кръвното при показания 140 на 90 mmHg. Сега те са изменени в посока надолу.

За хора, които са по-млади от 65 години ориентир за горната граница на кръвното би трябвало да е диапазонът от 120 до 129 mmHg. За пациенти над 65 години смисъла на този индикатор не трябва да надвишава 139 mmHg. " Независимо от болесттите и степента на риска долната граница на кръвното налягане би трябвало да остава в границите на 80 mmHg ", обявиха кардиолози, представени от European Heart Journal.

От Световната здравна организация предизвестяват, че нарушаванията в работата на сърдечно-съдовата системе ще станат причина за гибелта на повече от 1 милиард души.

Източник zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР