Световната здравна организация предупреди, че през 2022 г. може да

...
Световната здравна организация предупреди, че през 2022 г. може да
Коментари Харесай

СЗО предупреди за опасност от недостиг на спринцовки за ваксинация

Световната здравна организация предизвести, че през 2022 година може да се стигне до дефицит на 1-2 милиарда спринцовки, нужни за осъществяване на имунизация против COVID-19, съобщи Ройтерс.

" Това може да се отрази и върху постоянните имунизации, както и да подкопае сигурността при потреблението на игли. Националните здравни управляващи би трябвало много овреме да възнамеряват своите потребности, с цел да избегнат " запасяването " и обстановките, следени при започване на пандемията, когато имаше дефицит на персонални защитни средства ", счита специалистът от СЗО Лайза Хедман.

" Може да имаме световен дефицит на имунизационни спринцовки, който от своя страна да докара до съществени проблеми като закъснение на имунизационните старания, както и паники за сигурността ", изяснява тя.

По думите й възможен дефицит може да докара до закъснение на постоянните имунизации, в частност при децата. Забавяне може да има и при други здравни услуги, което от своя страна е допустимо да насърчи рисковото неведнъж потребление на спринцовки и игли, изключително в по-бедните страни.

Досега в света са осъществени към 6,8 милиарда имунизации против COVID-19, съвсем двойно повече от постоянните имунизации, а общият индустриален потенциал е близо 6 милиарда имунизационни спринцовки на година, прибавя специалистът.

Според нея това значи, че в световен проект следващата година може да има дефицит на цели 2 милиарда спринцовки, в случай че повече фабрики не се преориентират към произвеждане на точния тип съоръжение за имунизации.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР