Световната здравна организация не е съгласна с решението на Дания

...
Световната здравна организация не е съгласна с решението на Дания
Коментари Харесай

СЗО разкритикува решението на Дания и Норвегия да отменят мерките срещу COVID-19

Световната здравна организация не е съгласна с решението на Дания и Норвегия да отстранен рестриктивните мерки против ковид. Във вторник Дания стана първата страна в Европа, която не желае даже маски в магазините и рейсовете. Отворени бяха салоните за хубост, нощните заведения и всички останали търговски обекти. Не се желае и документ за достъп до множеството публични места.

Часове по-късно Норвегия разгласи, че също отстранява множеството карантинни ограничения. И в двете страни броят на новозаразените не е невисок. Но държавните управления считат, че високите равнища на имунизация и по-лекия вид Омикрон им разрешават да анулират обществената отдалеченост.

" Загрижени сме от разказите в някои страни. Понеже са имунизирани, а Омикрон не е тежък вид и се предава доста елементарно, да се счита че предаването не може да бъде спряно и да се спрат опитите за това. Нищо не би могло да е по-далеч от истината. Повече предаване на вируса значи повече смъртни случаи. Не караме страните да се върнат към национални локдауни. Но ги призоваваме да разчитат на всички ограничения, освен на имунизациите ", уточни генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР