Световната здравна организация и американските здравни служби съобщават за нарастващ

...
Световната здравна организация и американските здравни служби съобщават за нарастващ
Коментари Харесай

САЩ бият аларма за опасния хепатит при децата

Световната здравна организация и американските здравни служби оповестяват за възходящ брой деца, болни от тежка форма на хепатит.

Причинителят на случаите на изострен хепатит или чернодробно инфектиране се следи най-често при деца на възраст от 1 до 10 години

В щата Алабама беше открит първият случай на болестта в Съединени американски щати единствено преди към 10-ина дни, само че към този момент се оповестява за повече от 20 случая на деца с тежък хепатит и в Делауер, Илинойс, Ню Йорк, Северна Каролина и Уисконсин.

Най-малко 4 от тези деца се нуждаят от чернодробна трансплантация, а има и едно умряло дете.

При огнищата на хепатит лекарите търсят инфекциозни и неинфекциозни аргументи, с цел да обяснят повишаването на болестта. Досега обаче нито един от постоянно срещаните вируси на хепатит не е открит,

Специалистите оповестяват, че всички случаи са дали позитивна проба за аденовирус, а 9 от тях са били с аденовирус-41 и това е една от посоките на проучване, само че връзка към този момент не е потвърдена.

Все още не е ясно дали при тази тежка форма на хепатит има някаква роля Covid-19. Към момента няма доказателства за връзка на имунизациите против Covid-19 с огнищата на болестта, защото по-голямата част от децата не са били имунизирани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР