Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек продължи победната

...
Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек продължи победната
Коментари Харесай

Ига Швьонтек продължава да мачка в Рим

Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек продължи победната си серия. В мач от третия кръг на шампионата на червени кортове в Рим лидерката в схемата победи Виктория Азаренка от с 6:4, 6:1 за близо два часа игра и записа 25-а поредна победа.

Защитаващата купата си в Рим Швьонтек стартира нерешително и след два пробива изоставаше с 0:3 гейма в първия сет, само че последователно откри своя темп и обърна за 6:4.

Във втората част полякинята още веднъж позволи пробив в първия гейм, само че по-късно взе шест следващи и завоюва мача след 6:1.

Швьонтек се класира за четвъртфиналите на седми от последните осем шампионата, на които взе участие. В спор за място на полуфиналите в Рим ще срещне шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати за 2019 година Бианка Андрееску от Канада, която се наложи над Петра Мартич (Хърватия) с 6:4, 6:4.

Третата в схемата Арина Сабаленка също се класира на четвъртфиналите след победа над финалистката от Мадрид предходната седмица Джесика Пегула от Съединени американски щати с 6:1, 6:4.

Полуфиналистката от Мадрид предходната седмица Джил Тайхман (Швеция) продължава да показва добра форма, като отстрани Елена Рибакина от Казахстан с 6:7(3), 6:3, 7:5.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР