Световната номер 1 в женския тенис Арина Сабаленка критикува организацията

...
Световната номер 1 в женския тенис Арина Сабаленка критикува организацията
Коментари Харесай

Сабаленка с остра критика за финалния турнир

Световната номер 1 в женския тенис Арина Сабаленка подлага на критика организацията на Финалния шампионат на Женската тенис асоциация (WTA) в Канкун (Мексико), като съобщи, че не се е чувствала сигурна на стадиона, издигнат особено по мотива, като разгласи и " липса на почитание " от управителните конструкция на международния тенис, заяви Агенция Франс Прес.

" Трябва да кажа, че съм доста разочарована от WTA и от опита му до момента на Финалния шампионати на WTA ", написа 25-годишната състезателка от Беларус в Инстаграм.

" Като състезателка имам възприятието, че WTA ми демонстрира липса на почитание. Мисля, че по този начин е и при множеството от другите спортистки. Организацията не беше на равнище, което се чака за подобен шампионат. Ако би трябвало да бъда почтена, не се усещах сигурна  при концепцията, че би трябвало дълго да се задържа на този корт ", добави Сабаленка, която победи гъркинята Мария Сакари с 6:0, 6:1 в първия кръг на шампионата.

Според нея на състезателките не им е било разрешено да упражняват на корта преди вечерта на откриването на шампионата. " За мен това е недопустимо ".

Тенисистката от Беларус въпреки всичко посочи, че рецензиите са за WTA, а не за локалните уредници на шампионата. " Държа да поздравя уредниците на шампионата, тези, които построиха стадиона в последния миг и всички, които работят по събитието. Знам, че не е тяхна виновност ", написа още тя.

Канкун бе публично определен, с цел да одобри влиятелния шампионат за края на сезона на 7 септември, откакто WTA анулира опцията финалният шампионат да се провежда в Саудитска Арабия. Това беше концепция, която срещна доста рецензии и от някогашни състезателки, като Мартина Навратилова и Крис Евърт.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР