Световната банка ще подкрепи Украйна като направи бърза оценка на

...
Световната банка ще подкрепи Украйна като направи бърза оценка на
Коментари Харесай

Световната банка ще направи бърза оценка на щетите от разрушаването на украинската язовирна стена

Световната банка ще поддържа Украйна като направи бърза оценка на вредите и потребностите след разрушаването на стената на язовир „ Каховка “ на фронтовата линия сред съветските и украинските сили, съобщи организация Ройтерс.

Анна Биерде, която е ръководещ шеф за интервенциите на Световната банка, уточни в туит, че разрушенията имат доста съществени последствия за обезпечаването на съществени услуги и за околната среда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Украинският министър председател Денис Шмигал заяви в Туитър, че е разговарял с Биерде за последствията от рухването на язовира, а тя го е уверила, че Световната банка ще направи бърза оценка на вредите и потребностите.

Украинските управляващи оповестиха, че над 5900 души са евакуирани от наводнените региони след рухването на стената, за което взаимно се упрекват Украйна и Русия, съобщи Агенция Франс Прес. Министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко сподели, че са наводнени 30 обитаеми места, от които 10 под контрола на съветските сили.

Назначената от Русия локална администрация разгласи, че е евакуирала над 4000 души, съобщи Агенция Франс Прес.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че интернационалните филантропични организации би трябвало да подхващат незабавни дейности за справяне с последствията от рухването на язовира, заяви Ройтерс.

„ Необходимо е интернационалните организации, като Международния комитет на Червения кръст, незабавно да се намесят в избавителната интервенция и да оказват помощ на хората в окупираната част на Херсонска област “, съобщи Зеленски в постоянното си видеообръщение. „ Ако интернационалните организации не дойдат в зоната на злополучие, това ще значи, че те не съществуват въобще или че са неспособни “, сподели Зеленски.

По думите му жителите на региони в Южна Украйна, окупирани от съветските сили, са без вода, храна и здравна помощ и е невероятно да се реши рискът какъв брой хора може да загинат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР