Световната банка реши да спре да издава доклада си Doing

...
Световната банка реши да спре да издава доклада си Doing
Коментари Харесай

Ново разследване влошава нещата за Георгиева и Дянков по аферата с Китай |

Световната банка реши да спре да издава отчета си " Doing Business ", откакто следствие разкри, че родената в България ръководителка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева и някогашният български финансов министър Симеон Дянков са оказали напън върху чиновниците да подобрят позицията на Китай в предходни ранглисти. 

„ След като прегледа цялата налична информация за " Doing Business ", в това число констатациите от минали прегледи, одити и отчета, който Банката разгласява през днешния ден от името на съвета на изпълнителните шефове, управлението на Групата на Световната банка взе решение да приключи " Doing Business “, се споделя в изказване на Световната банка, представено от BGNES.

Георгиева беше най-популярният еврокомисар от България и беше заместник-председател на Европейската комисия при Жан-Клод Юнкер от 2014 до 2016 година Впоследствие Георгиева зае почитан пост в Групата на Световната банка, като стана първият изпълнителен шеф на Международната банка за възобновяване и развиване и Международната асоциация за развиване, започвайки от 2 януари 2017 година Георгиева беше и краткотрайно изпълняващ длъжността президент на групата на Световната банка, когато тогавашният президент доктор Джим Йон Ким се отдръпна при започване на 2019 година

Дянков, който беше финансов министър в първото българско държавно управление на ГЕРБ, беше консултант на Георгиева в Световната банка. Той е посочен като един от основателите на класацията " Doing Business ", оповестява " Intelinews ".

В изследване на отчета си Световната банка откри, че позицията на Китай в отчета за 2018 година е трябвало да бъде със седем места по-ниска от 7-ото, на която е подложен. Според следствието позицията на страната е усъвършенствана след натиска на Георгиева.

„ Промените на китайските данни в " Doing Business 2018 " наподобява са резултат от два разнообразни типа напън, упражняван от банковото управление върху екипа на " Doing Business “, се споделя в отчета на Световната банка за следствието.

Разследването е осъществено от самостоятелната външна компания " WilmerHale ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР