Световната банка предупреди, че глобалният икономически растеж може да се

...
Световната банка предупреди, че глобалният икономически растеж може да се
Коментари Харесай

Световната банка алармира за „изгубено десетилетие“ за световната икономика

Световната банка предизвести, че световният стопански напредък може да се забави до 30-годишен най-малко и до 2030 година да доближи 2,2% годишно. Организацията означи, че тази вероятност може да стане още по-неблагоприятна, в случай че избухне нова международна финансова рецесия, съпроводена от световна криза. Подобни сюжети могат да бъдат избегнати единствено посредством „ амбициозни начинания “, които подтикват заетостта, покачват продуктивността и форсират вложенията.

Поради тази причина десетилетието до 2030 година може да се окаже изгубено за международната стопанска система. Същевременно забавянето на международния стопански напредък може да окаже осезаемо влияние върху метода, по който светът се оправя с световните провокации като изменението на климата, бедността и неравномерното систематизиране на приходите, се споделя в оповестения през вчерашния ден отчет.

Световната банка означи, че тази динамичност се дължи на спешните събития от последните няколко години, като да вземем за пример COVID-19 пандемията и съветската инвазия в Украйна.

Световната банка следи и развиването на банковия бранш, защото повишението на лихвените проценти и стягането на финансовите условия усилват разноските на разрастващите се страни по заемите, съобщи Айхан Косе, шеф на групата за прогнози на Световната банка, представен в известие на организацията. Той означи, че вероятностите до 2030 година могат да станат по-мрачни, а спадът на международния стопански напредък – доста по-рязък, в случай че избухне нова международна финансова рецесия, изключително в случай че тази рецесия е съпроводена от световна криза.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР