Световната банка одобри финансиране в размер на един милиард долара

...
Световната банка одобри финансиране в размер на един милиард долара
Коментари Харесай

Световната банка отпуска 1 млрд. долара на Турция за възстановяване след земетресенията

Световната банка утвърди финансиране в размер на един милиард $ за Турция за възобновяване на засегнатите региони от унищожителните трусове на 6 февруари, съобщи турската телевизия НТВ.

Проектът " Възстановяване и реорганизация на Турция след земетресенията " цели подкрепяне на възобновяване на здравните услуги, възобновяване на развалената и разрушена общинска инфраструктура, създаване на жилища в селските региони, се споделя в изказване на Световната банка.

Умберто Лопес, шеф на Световната банка за Турция, съобщи, че банката е с Турция още от деня на земетресенията, споделяйки своя опит в региона на ръководството на риска от бедствия и възобновяване след тях.

Ние осъзнаваме, че продължаващите старания по-късно голямо злополучие ще лишават няколко години и ще изискват обилни запаси. Ще поддържаме Турция по този път и ще оказваме помощ за възобновяване на засегнатите региони, уточни Лопес.

В изказването на Световната банка се прецизира, че е утвърдено финансиране в размер на един милиарда $ по плана за възобновяване и реорганизация след земетресението в Турция, което го прави най-големият индивидуален финансов пакет, който Световната банка в миналото е предоставяла на Турция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР