Светещи улици с ярки лампички, весели ресторантски квартали, уютни булеварди

...
Светещи улици с ярки лампички, весели ресторантски квартали, уютни булеварди
Коментари Харесай

Осем от най-красивите места за нощни разходки в Москва

Светещи улици с ярки лампички, радостни ресторантски квартали, уютни булеварди – Москва в никакъв случай не спи и това го знаят всички!

Съберете хрумвания за най-романтичните нощни разходки в обичания си град.
1. Парк на светлината


Кирил Зиков/Агентство „ Москва “

Новият парк в квартал Бибирево в североизточната част на Москва, открит през 2019 година, наподобява, е основан особено за вечерни празненства. След залез слънце тук се включва извънредно преливащо осветяване на огромни люлки, арки и пътеки, трансформирайки елементарния площад във вълшебна гора. В целия парк има фигури-пейки – топки, звезди, цилиндри, които също светят през нощта.
2. „ Лианозовска разходка “


Управа на Лианозовски регион

Друг комфортен парк в жилищен регион в северната част на Москва, който наподобява фантастично през нощта. Всичко е обвързвано с големите арки-портали в жанр ар нуво, които вечер светят с ярка бяла светлина на няколко метра в кръг. Там несъмнено няма да се изгубите!
3. Парк „ Зарядие “


Legion Media

Едно от най-популярните места в столицата, паркът „ Зарядие “ против Кремъл, наподобява изключително тържествено вечер. Светлините на „ летящия мост “ и покривите на амфитеатъра се виждат на стотици метри. Какво по-романтично от разходка по светещата крайбрежна улица на река Москва с аспект към небостъргача на Котелническата крайбрежна улица?
4. Парк „ Москва Сити “


Legion Media

Бизнес центърът на столицата вечер става известно място за разходки. На Пресенската крайбрежна улица има кафенета и заведения за хранене, а в подножието на небостъргачите може да видите ново публично пространство: многостепенен амфитеатър и светещ музикален шадраван, който работи целогодишно.
5. Парк „ Победа “ в Зеленоград


комплекс ЖКХ Москва

Вечер жителите на най-зеления (и най-отдалечен от центъра) квартал на Москва се разхождат в парка със светещи каскадни фонтани, чиито струи доближават до 8 метра височина. А пешеходният мост над водата в тъмното наподобява като осветена от луната пътека.
6. Пешеходна зона на улица „ Самора Машел “


МОСКОВСКИ СЕЗОН

Пешеходна зона с детски площадки и разноцветни шарки по пътеките е скрита сред жилищни здания в югозападната част на Москва. Тук може да се люлеете и на люлка във формата на луна!
7. Градина на астрономите в Соколники


парк „ Соколники “

Не е нужно да ходите до планетариум, с цел да разберете по какъв начин работи Слънчевата система. В парка „ Соколники “ в източната част на Москва може да видите реалистични модели на планети, които наподобяват изключително впечатляващи през нощта. Всички звезди и орбити са подчертани в разнообразни цветове, с цел да образуват пътеки за вървене.

И не подминавайте алеята с арки покрай основния вход – това е най-хубавото място в парка за селфита с другари!
8. Централните булеварди на Москва


Константин Кокошкин /Global Look Press

Московският пръстен от булеварди със светещите си дървета, чугунени фенери и луминисцентни арки е съвършен за дълги разходки в града. Включва 10 булеварда с обща дължина 9 км и минава през най-красивите региони в центъра на столицата. Те минават около старите московски къщи, в които в миналото са живели видни художници и писатели – на доста от къщите има паметни плочи.

Лутането из постройките с красива архитектура през нощта е несравнимо наслаждение. Тук се организират панаири и градски събития всеки сезон. Особено красиво е, несъмнено, през зимата, когато дърветата и пътеките са украсени с лампички.

Статията употребява материали от уеб страницата на програмата на кмета на Москва „ Моят регион “, която основава равни условия за развиване на градските квартали.

създател: АННА СОРОКИНА

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР