Светът видя Icon of the Seas още през 2022 г.,

...
Светът видя Icon of the Seas още през 2022 г.,
Коментари Харесай

С 5 пъти по-голям бруто тонаж от „Титаник”: Най-големият круизен кораб тръгва на първо плаване

Светът видя Icon of the Seas още през 2022 година, само че първият му круиз потегля след седмица (на 27 януари от Маями), което е добър мотив да разкажем някои любопитни обстоятелството за най-големия круизен транспортен съд в света.

Корабът е с 258 800 бруто указател тона, което е над 5 пъти повече от бруто тонажа на „ Титаник ” (46 329) . По този метод той измества досегашния отличник Wonder of the Seas, също благосъстоятелност на Royal Caribbean.

За да е ясно за какви размери приказваме, ще кажем, че „ Иконата ” е дълъг 365 метра (почти 4 пъти по-дълъг от Статуята на свободата, 93 м) и е необятен 48 метра. Той може да транспортира 5610 посетители, екипажът е 2350 индивида . Каютите за гостите са 1805 (разделени на 28 категории), ситуирани на 18 палуби (общият им брой е 20). Всичките 7 пързалки (за всеки ден от седмицата) са рекордьори, рекордно висок е и вътрешният водопад – 17 метра.

Всичко това си има цена: тя възлиза на над $2 милиарда , само че надали тя ще е проблем за оператора, чийто изпълнителен шеф дефинира Icon of the Seas като „ най-продавания транспортен съд в историята на Royal Caribbean ”. Продажбите за 7-дневните круизи (от Маями към Мексико, Хондурас, Бахамите и обратно) са почнали още през октомври 2022 година, първият курс ще потегли на 27 януари 2024 година Най-евтиният билет стартира от $1751, престоят в първокласна каюта стартира от $4009. Богаташите могат да се радват на Ultimate Family Townhouse – триетажен мезонет за $100 000 на седмица . Royal Loft предлага две спални, джакузи и огромен балкон за $40 000. В момента се продават круизи за 2025 и 2026 година

За изхранването и приятното изкарване на гостите има 40 ресторанта, бара и лоунджа.

Кварталът Surfside (един от осемте) евентуално ще се трансформира в притегателна мощ за младите фамилии. Това пространство, сходно на крайбрежна алея, има въртележка, детска зона за водни игри и други занимания.

Royal Caribbean популяризира аквапарка в квартал Thrill Island като най-големия на круизен транспортен съд. Ако това не е задоволително, операторът споделя, че една от неговите 6 водни пързалки ще бъде и най-високата на вода . Корабът разполага и със 7 басейна, в това число „ провесен ” инфинити вид, както и най-големият бесайн на вода с 40 000 галона . Вместо типичната централна палуба с басейни, тук те са разпръснати в разнообразни елементи на кораба.

Атракцията Crown's Edge е за търсачите на адреналин. Това въже, на което смелчаците увисват на 45 м над водата, не е за хора със слаби сърца. Подобно на доста круизни кораби, Icon има симулатор за сърф, стена за скално катерене и игрище за мини голф.

Подобно на други кораби на Royal Caribbean, развлеченията на борда включват шоу във водния спектакъл AquaDome. Корабът разполага и с ледена пързалка за представления на лед в морето. И с доста, доста други неща.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР