Светът трябва да се стреми към смяна на режима в

...
Светът трябва да се стреми към смяна на режима в
Коментари Харесай

Лех Валенса: Трябва да сменим режима в Москва, Русия трябва да остане с 50 милиона население

Светът би трябвало да се стреми към промяна на режима в Москва, а популацията на Русия не трябва да надвишава 50 милиона души. Това съобщи някогашният лидер на профсъюза „ Солидарност “, експрезидент на Полша и притежател на Нобеловата премия за мир Лех Валенса в изявление за френската телевизия LCI. Думите на Валенса провокираха бурна реакция в Москва, откакто ги повтори и „ Фигаро “, а говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съпостави Нобеловия лауреат с фанатика Чикатило*.

„ Там живеят 60 народа, които са били погълнати по същия метод, както през днешния ден гълтам украинците. Ние би трябвало да помогнем на тези нации да въстанат. Трябва или да се смени съветската политическа система, или да се понижи популацията на Русия до 50 милиона. “ – съобщи Лех Валенса.

„ Дори Украйна да завоюва тази война, след 5 години ще се случи същото, след 10 ще се появи идващият Путин. “ – декларира Валенса, представен от LCI. Според някогашния полски президент би трябвало да се „ форсира промяната на политическия строй в страната и да се провеждат въстания на народите. “ В противоположен случай Русия ще си остане имперска, счита тогавашният отстъпник и профсъюзен лидер.

„ Русия трябваше да бъде унищожена, само че Горбачов беше прекомерно интелигентен. Ние си казвахме: имаше Сталин, Брежнев, само че Горбачов е благ. И ги оставихме на мира, “ съжалява със задна дата Валенса.

Бившият президент на Полша се съгласи, че Западът има интерес от това да уголемява сферите си на въздействие. „ Трябда да е ясно, че Западът уголемява своето въздействие посредством НАТО и Евросъюза по пътя на разширение, само че с демократични способи. Русия прави това с потреблението на принуждение. “ – добави Валенса.

Официалният представител на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова реагира остро против думите на лидера на „ Солидарност “ от 80-те години на предишния век.

„ Лауреатът на Нобелова премия за мир, някогашният президент на Полша Лех Валенса прикани да се понижи Русия до 50 милиона души. Той смята, че за реализиране на сигурност в света Русия би трябвало да бъде „ разчленена “

Разсъждения в жанр на фанатика, на украинския националист Чикатило, който сред физическото редуциране на популацията и изяждането на разчлененото мечтаеше да „ живее като в Полша. “ “ – разяснява в телеграм канала си Захарова. Самият Валенса досега не е реагирал на думите на рускинята, само че демократично пусна във фейсбук статус с нейното изказване и остави да я разясняват почитателите му.

*Андрей Романович Чикатило е най-известният в Съюз на съветските социалистически републики сериен палач, изнасилвач, педофил и канибал. Известен като „ Канибала от Ростов “, в актива му са минимум 43 убийства с особена жесокост, телата на някои от жертвите си той изяждал. Той е роден в Украинска ССР на 16 октомври 1936 година Чикатило е упрекнат за убийството и изнасилването на 53 души, най-вече деца, в Руската СФСР за интервала от 1978 до 1990 година Осъден е на гибел и разстрелян на 14 февруари 1994 година откакто президентът Борис Елцин отхвърля молбата му за опрощение.

Източник:

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР