Светът ще види доста олекотена версия“ на Антъни Джошуа в

...
Светът ще види доста олекотена версия“ на Антъни Джошуа в
Коментари Харесай

Джошуа „олекна“ за обединението

Светът ще види много „ олекотена версия “ на Антъни Джошуа в днешния съединителен мач за 4 от петте пояса в тежката категория на профибокса. На вчерашното измерване британецът закова кантара на 109,9 кг, което е с близо 5 кг по-малко от тежестта му в предходния мач с Карлос Такам (Франция) предходната есен. Явно първенецът на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) желае да е оптимално бърз и преносим против новозеландеца Джоузеф Паркър, който залага пояса на Световната боксова организация (WBO).

„ Теглото няма значение, защото ние нямаме ограничавания – опита се да отклони вниманието от кантара Джошуа. – Не мисля, че тежестта ми е било проблем против Такам. Щях да го удрям и в случай че влачех 130 кг по кръга. Но аз не упражнявам, с цел да смъквам килограми. ”
Напук на приказките си, първенецът излезе най-лек спрямо последните си 6 мача. А това се пояснява като последван образец от Дионтей Уайлдър, който този месец отбрани пояса на Световния боксов съвет (WBC) с тегло 97,5 кг.
Така Джошуа превъзхожда минимално Паркър на кантара. Новозеландецът е 107,3 кг, с по-малко от кг надолу от предходния си мач с британеца Хюи Фюри.

„ Аз съм млад и гладен, в случай че ми падне, няма да го бавя! – закани се Паркър. – За мен едно нещо е несъмнено – знам по какъв начин да приключвам мачовете. Като всеки боксьор Антъни има мощни страни, само че има и слаби. Ще се опитам да го слага напрегнат. Имам добър проект за мача и в случай че го извърша, успеха ще е моя. “

Новозеландецът плаши с ръгби танц

Преди днешния мач Джоузеф Паркър обмисля да извърши фамозния военен танц „ хака “, който стана прочут около националния тим по ръгби на родната му Нова Зеландия. Негови сънародници го поддържаха със заплашителната хореография по време на премерването.
„ Джоузеф е самоански войник, а в този момент и новозеландски боец като всяка негова поява на кръга е знак – съобщи Суа Паркър, чичо на боксьора. – На нашите острови ще пеят и ще се молят за обичания ни наследник. За нас е огромно достижение, че наше момче стигна до такава сцена. Освен това ръгбистите на Нова Зеландия постоянно печелят в Уелс. “

Поветкин кани британеца в Москва

Александър Поветкин може да получи своя втори късмет за международната купа в тежка категория. Руският витяз е на път да се снабди със статут на наложителен кандидат на Световната боксова асоциация (WBA), само че би трябвало да го отбрани против британеца Дейвид Прайс в един от подгряващите мачове в Кардиф довечера. Вадим Корнилов, управител на олимпийския първенец от Атина 2004, съобщи, че към този момент се водят диалози за пердах с Джошуа на стадион „ Лужники “ в Москва.
„ Това би било идеалното място за толкоз огромна борба – счита Корнилов. – Но може и да се бием в Англия, където също има доста руснаци. “
Във визитката на Поветкин попада единствено една загуба – по точки от Владимир Кличко в Москва през 2013-а. За неговата идея работи и Хилберто Мендоса, шефът на WBA. Венецуелецът упорства идната отбрана на Джошуа да е точно против кандидата на асоциацията.

Ако не получи среща с Ей Джей

Уайлдър ще гони 50 победи

Дионтей Уайлдър, първенецът на Световния боксов съвет (WBC) счита, че лагерът на Антъни Джошуа се отнася унизително към него. Поводът – оферират му мач с Дилиън Уайт, различен боксьор от отбора на мениджъра Еди Хърн.

„ Лесно ще го размажа, само че няма да е добре за бокса – съобщи американецът. – Хората желаят да гледат по какъв начин се бият най-хубавите. Но когато пребия всички в категорията, Хърн самичък ще пристигна при мен. През това време може да направя връх, да взема повече от 50 победи и даже да изпреваря Мейуедър. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР