Светът продължава да се бори с пандемията на коронавирус, а

...
Светът продължава да се бори с пандемията на коронавирус, а
Коментари Харесай

Безпилотни камиони за дезинфекция излизат по улиците на Китай

Светът продължава да се бори с пандемията на ковид, а при започване на тази борба е Китай, където инфекцията бе открита за първи път и към момента не може да бъде победена.

Сега, безпилотни транспортни средства ще се притекат на помощ на хората и то не елементарни, а камиони - роботизирани почистващи машини ще чистят улиците в Китай и дружно с отстраняването на праха ще дезинфекцират пътищата. По отношение на своите благоприятни условия новите камиони се оказаха даже по-готини от серийните пътнически модели.

Технологичният стартъп WeRide и огромният китайски авто тръст Yutong Group сплотиха напъните си, с цел да основат Robosweeper, изцяло самоуправляващ се електрически камион, планиран особено за разчистване и стерилизация на публични пътища.

Визуално нововъведението наподобява като елементарен камион, като се изключи датчиците на системата за самостоятелно шофиране, ситуирани към периметъра на каросерията, и мощното тониране на остъклената част на кабината на лидера, с цел да се скрие отсъствието на човек зад кормилото от близките хора.

Посочено е, че Robosweeper има автопилот от четвърто равнище - това не се среща в нито един сериен автомобил - и може да работи изцяло без човешка интервенция. Уредът за разчистване се ръководи посредством облачна платформа, която разрешава обмисляне на направления, изпращане на машината за зареждане с вода и дезинфекционни разтвори, както и за заустване на отпадни води и поддръжка, отдалечено.

Въпреки футуристичния дизайн, не приказваме за първообраз, а за серийни транспортни средства. WeRide и Yutong Group пуснаха дребна партида електрически камиони, които ще стартират тестова употреба в Гуанджоу в края на май. Вижте ги в деяние.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР