Светът има само 3 години, за да намали емисиите на

...
Светът има само 3 години, за да намали емисиите на
Коментари Харесай

Климатолози: Светът има само 3 години, за да намали емисиите на въглероден диоксид

Светът има единствено 3 години, с цел да понижи излъчванията на въглероден диоксид, преди да е станало прекомерно късно, предизвестяват климатолози и учени в публикация, оповестена в сп. „ Нейчър”.

Ако годишните излъчвания продължат да нарастват след 2020 година, изискванията на Парижкото съглашение ще бъдат съвсем неизпълними. Учените насочат това предизвестие седмица преди срещата на Г-20 в Хамбург.

„ Решенията и посланията на Г-20 постоянно са имали въздействие върху дейностите на останалата част от света. Затова е от голяма важност какво ще кажат във връзка с климатичните промени (…) Вярваме, че те ще съумеят да насочат сполучливо договарянията в Хамбур”, разяснява Патрисия Еспиноса – изпълнителен секретар на Рамковата спогодба за климатичните промени на Организация на обединените нации.

Kлиматолозите имат вяра, че към момента има вяра за планетата. Мерките изискват промени в шест бранша – енергетика, инфраструктура, превоз, индустрия, финанси и потреблението на земята.

Според учените досега има позитивен прогрес в потреблението на чиста сила, само че следва дълъг път към цялостното декарбонизиране на международната стопанска система.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР