Гражданите на Украйна няма да могат да изнасят автомобили, които

...
Гражданите на Украйна няма да могат да изнасят автомобили, които
Коментари Харесай

Нова забрана за украинците, регистрирали автомобилите си във военни служби

Гражданите на Украйна няма да могат да изнасят коли, които са регистрирани във военните служби отвън техните райони, нито ще могат да ги продават. Нововъведението важи за всички притежатели на коли, без значение от пол и възраст, оповестява Съдебно-правен вестник
Отбелязва се, че са неразрешени всевъзможни дейности с такива транспортни средства, които „ не позволяват прекосяването им към Въоръжените сили на Украйна и други военни формирования “. Тоест притежателите няма да могат да реалокират коли, да ги продават, да ги оставят като поръчителство, да ги отдават чартърен и така нататък Тези правила важат „ освен за бизнеса - елементарните притежатели на коли са обект на новия закон, без значение от пола и връзката на военна работа ".
Такива транспортни средства могат да бъдат изпратени в други райони единствено след известяван на службата за военна регистрация и набор за местоположението на транспортните средства и за интервал от не повече от един месец. Освен това се открива, че предприятията, институциите и организациите са длъжни да обезпечат при положение на готовност доставката на транспортни средства и съоръжение до сборните пунктове и военни елементи в периода и на мястото, избрани в специфичния поръчка. Автомобилите се връщат на притежателя в границите на 30 календарни дни от датата на демобилизация. Процедурата за конфискуване на коли към момента би трябвало да бъде утвърдена от кабинета.
„ Ако бизнесмените подценен законодателството за военната регистрация, те ще бъдат санкционирани до 59 500 гривни (около 1500 USD), жителите - до 22 500 гривни (около 570 USD) “, обобщава изданието.
На 18 май в Украйна влезе в действие абсурден закон за нови правила за готовност. С този закон управляващите преследват задачата за доста попълване на армейските елементи, които са претърпели тежки загуби, като вкарват редица нови строги правила за набор и доста лишават жителите от техните права. Постановлението на Министерския съвет, обясняващо и допълващо наредбите на закона, е от към 80 страници, само че беше оповестено едвам на 17 май вечерта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР