Светът е изправен пред мрачно бъдеще“, ако не успее да

...
Светът е изправен пред мрачно бъдеще“, ако не успее да
Коментари Харесай

Международният валутен фонд предрече мрачно бъдеще за света

Светът е изправен пред „ тъмно бъдеще “, в случай че не успее да се оправи с климатичните промени и неравенството , счита изпълнителният шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард.

„ Ако не решим тези въпроси, ще се надигнем пред едно тъмно бъдеще в идващите 50 години “, сподели тя по време на икономическа конференция в саудитската столица Рияд.

По отношение на климатичните промени Лагард съобщи, че светът ще се „ изпече “ , в случай че не бъдат взети сериозни решения по въпроса. През 2015 година към 195 страни подписаха Парижкото съглашение за климата, което планува понижи парниковите газове, с цел да се предотврати увеличението на температурите с повече от 2 градуса за 50 години.

През юни американският президент Доналд Тръмп разгласи, че изтегля Съединени американски щати от контракта , защото съгласно него той не е стопански преференциален за страната.

В своето изявление Лагард прикани и за справяне с неравенството, както сред половете, по този начин и сред страните . По думите й, в случай че светът желае бъдеще, което „ наподобява повече на химера, а не на антиутопия “, то той би трябвало да се оправи с тези въпроси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР