Света гора отново се намира във водовъртежа на пандемията, след

...
Света гора отново се намира във водовъртежа на пандемията, след
Коментари Харесай

Трима починаха от коронавирус в Света гора! Игуменът Партений е болен, но не дава благословия на ваксинираните и обвинява масонството и Сатаната за пандемията

Света гора още веднъж се намира във водовъртежа на пандемията, откакто за по-малко от месец в манастира " Свети Павел " са умряли трима души - двама монаси и един мирянин, оповестява " Прото тематика ". Болен от ковид е и игуменът Партений, който е прочут с това, че отхвърля COVID-19 и е съперник на имунизациите.

В проповедите си игуменът Партений декларира, че тези, които се имунизират, нямат благословията му, а коронавирусът е дело на масонството и на Сатаната.

Според информация на осведомителния уебсайт makthes.gr от края на ноември до момента в манастира са умряли трима души. Става въпрос за двама монаси на възраст над 70 години и за един мирянин - служащ в манастира. Игуменът, който е над 90-годишен, е болен от COVID-19, само че положението му не е тежко и остава в манастира.

Проблемът с манастира " Свети Павел " се простира и в огромните скитове, които има. През март 2021 година в килиите на " Неа Скити ", който принадлежи на " Свети Павел ", бяха открити 23 случая. През септември 2020 година в манастира бяха открити и първите осем случая на КОВИД-19 на Света гора.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР