Свещеник от Варна подава ръка на наркозависими. Отец Георги Фотакиев

...
Свещеник от Варна подава ръка на наркозависими. Отец Георги Фотакиев
Коментари Харесай

Защо свещеник от Варна помага на наркозависими?

Свещеник от Варна подава ръка на наркозависими. Отец Георги Фотакиев е създателят на единствения у нас православен Център за духовно обгрижване на наркозависими към храм " Свето Успение Богородично " във варненския кв. " Галата “.

Центърът действа от 20 години, а за този интервал през него са минали стотици хора.

" Вярата е главната част, която довежда смяната. Хората неведнъж наподобяват безнадеждни – с доста тежки психични увреждания. Само разчиташ на Божията помощ и на чудото, което се случва по време на работата със подвластните “, сподели отец Георги пред bTV.

Той споделя и че профилът на подвластните се е трансформирал.

" През 1997 година, когато започнах, бяха хората подвластни главно от хероин. Там рецесиите бяха ясни, всичко беше като по учебник. Докато преди 10-15 години започнаха да навлизат зависимостите от амфетамини и метамфетамин. По-късно стана да използват разнообразни неща. Съответно провалите, най-много в мозъка, са доста разнообразни, а хората са непредсказуеми в своето лекуване “, споделя отец Георги.

По думите му към 70% от хората, които минават през програмата, остават чисти за цялостен живот. Останалите 30% също остават чисти, само че след прочут интервал от време и след втори банкет в програмата.

Сред хората, с които той работи и на които оказва помощ, е жена на 33 години, която пожелава да остане анонимна. Разказва, че е подвластна от шест години. По специалност е доктор, а зависимостта ѝ стартира в резултат на огромното натоварване.

" Първоначално зависимостта ми стартира с алкохол. След това сложих имплант, който се освобождава в тялото в продължение на девет месеца. Ако се пие алкохол, може да докара до съдбовни последици. Затова смених зависимостта към кокаин. Преди седем месеца психоложка ме посъветва да дойда в този център “, споделя дамата.

" Тук попаднах с Божията помощ, тъй като Бог ни вика за избавление на душите. Това е прелестно възприятие – да знаеш, че в никакъв случай не си самичък. Че Господ постоянно е бил с теб и продължава да бъде. Лошото ни е изпратено като тестване, с цел да станем по-силни. Той не ни изпраща нещо, с което не можем да се оправим “, споделя дамата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР