Свен-Горан Ериксон осъзна една от дългогодишните си мечти да ръководи

...
Свен-Горан Ериксон осъзна една от дългогодишните си мечти да ръководи
Коментари Харесай

Ливърпул сбъдна мечтата на Ериксон в мач с легендите с Аякс

Свен-Горан Ериксон осъзна една от дългогодишните си фантазии да управлява Ливърпул на " Анфийлд ", като бе край тъчлинията за благотворителния дуел на легендите с Аякс в прочувствен ден в Мърсисайд. Бившият селекционер на Англия, който е почитател на " алените " от дете, разкри, че е бил диагностициран с рак през януари, признавайки, че " му остава най-много година живот ".


Ериксон бе поканен от Ливърпул, с цел да управлява тима с митове на мърсисайдци - в треньорския му щаб бяха някогашни футболисти на " алените " като Йън Ръш, Джон Олдридж и Джон Барнс, като получи бурни овации на крайници от последователите по трибуните при излизането си от тунела. Двубоят на " Анфийлд " бе с благотворителна цел - за събиране на средства за LFC Foundation и Forever Reds.

Аякс поведе с два гола разлика до почивката след попаденията на Дерк Боригтер и Кики Мусампа, само че Ливърпул се разписа четири пъти пред именитата естрада " Коп " с помощта на Грегори Винял, Джибрил Сисе, Набил Ел Жар и Фернандо Торес.

" Спомен за цялостен живот. Всеки беше победител през днешния ден. Беше прелестно, безусловно необикновено. Всичко от химна " Никога няма да вървиш самичък " до остатъка от мача. Мисля, че бяхме по-добрият тим даже през първото полувреме. Винаги се притесняваш, когато губиш, само че първата част беше доста мощна и извънредно добра втора. Но огромните спечелили бяхме всички ние ", показа Ериксон след срещата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР