Свършихме всичко, което сме обещали - 6,5 милиона лева за

...
Свършихме всичко, което сме обещали - 6,5 милиона лева за
Коментари Харесай

Борисов доволен, че изпълнил обещаното за Рилския манастир

" Свършихме всичко, което сме дали обещание - 6,5 милиона лв. за пътя, работи се. А в сряда на съвещанието на Министерския съвет мина и това, което пожела Рилската света обител - 1,62 млн. лева за пречиствателна станция ".

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Рилския манастир, където при започване на месеца пое ангажимент за подсилване на срутищата на пътя за Светата обител, за построяването на пречиствателна станция за отпадните й води, както и финансова помощ от 600 000 лв. за манастира за осъществяването на строителна реорганизация и художествена реституция.

Днес започнаха строителните работи в 250-метровия сектор при 27-и километър на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир като през последните две седмици се правиха подготвителни действия. Укрепването се осъществя от " Автомагистрали " ЕАД и цената на плана е близо 6,5 милиона лв..
 Укрепват срутищата на пътя за Рилския манастир
Укрепват срутищата на пътя за Рилския манастир

Ремонтът няма да се прави след 13 ч. в петък, в събота и неделя

" Ще работим по-бавно, с цел да не рискуваме живота на строителите, колкото и Господ да бди над нас ", уточни Борисов пред медии в Рилския манастир. По време на предходното си посещаване в манастира на 2 юни т. година министър председателят Борисов разпореди персонално на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова да се заеме с отстраняването на казуса поради свлачището.

Министър-председателят сподели още, че с построяването на локалното пречиствателно оборудване реката край Светата обител ще остане чиста.

В Рилския манастир министър председателят Борисов възпламени свещ и бе осведомен от Адрианополския свещеник Евлогий за налагащите се реставрационни действия в манастира.
 Борисов даде обещание пари за пречиствателна станция на Рилския манастир Обновена
Борисов даде обещание пари за пречиствателна станция на Рилския манастир

Правителството ще окаже поддръжка и на още няколко манастира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР