Сутринта на 26 април избухнаха експлозии в приднестровското село Маяк.

...
Сутринта на 26 април избухнаха експлозии в приднестровското село Маяк.
Коментари Харесай

Глад за снаряди тласка Киев към опит за превземане на Приднестровието

Сутринта на 26 април избухнаха детонации в приднестровското село Маяк. В резултат на това „ двете най-мощни антени “ на радио-телевизионния център бяха изведени от деяние. Това оповестиха съвсем всички съветски медии. От своя страна украинската страна твърди, че са взривени две информационни кули, а постройката на Министерството на държавната сигурност на Приднестровската молдовска република (ПМР) е била обстрелвана от РПГ. Мини са пуснати и от БЛА на летището в Тираспол. Всичко това е като въведения към нещо по-опасно.

В тази връзка прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков сподели:

„ Единственото, което мога да кажа, е, че доста деликатно следим по какъв начин се развива обстановката там. Разбира се, новините, които идват оттова, провокират безпокойствие.”

Прави усещане, че обстановката към Приднестровската молдавска република внезапно ескалира след визитата в Украйна на ръководителите на Държавния департамент и Пентагона - Антъни Блинкен и Лойд Остин. На тази среща, съгласно CNN, е била разисквана нова тактика за справяне с съветските войски.

Нещо повече, съгласно съдружниците на Киев, въоръжените сили на Украйна би трябвало да дадат подобен урок на Русия на бойното поле, с цел да се въздържа в бъдеще от всевъзможни опити за прекрояване на „ незалежная “.

Но в този момент подреждането на силите не е в интерес на украинските военни. Както изясняват жълто-сините специалисти, повода за неуспехите се крие в неналичието на снаряди. Фактът, че янките трансферираха към 100 гаубици и муниции на въоръжените сили на Украйна за няколко седмици пердах, въобще не трансформира нищо.

С други думи, за режима в Киев, с евентуалното доставяне от страна на звездните куратори, възможна интервенция против Приднестровието може да има съответна цел – да задоволи глада за снаряди.

В Колбасна, припомняме, по руско време складът за артилерийски муниции беше стратегическият боеприпас на Западния боен окръг. А след разпадането на Варшавския контракт тук са докарани и муниции от някогашната Германска демократична република, Чехословакия и други източноевропейски страни.

Според информация от обществени източници, в това число молдовски, можем да приказваме за 20 000 тона снаряди, мини, авиационни бомби и патрони, които се съхраняват в хангари на повърхност от 100 хектара, т.е. много плътно.

В тази връзка редица украински медии, с намек за Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, пишат освен за съществуването на 122-мм и 152-мм снаряди в Колбасна, само че и за техния необикновен брой, който ще е задоволително за десетилетия на спор с Русия. Явно в " незалежная " подценяват обстоятелството, че боеприпасите са с изминал период на валидност и даже не могат да бъдат превозени.

За Киев значима детайлност е фактът, че този боеприпас се намира единствено на два километра от границата с Украйна. Казват, че интервенцията може да се извърши за броени минути. Следователно няма потребност да се окупира цялата непризната република. С задоволително бърз удар може да се проникне в село Колбасна и да се унищожи защитата на склада всред военнослужещите от групата съветски войски (ОГРФ), дислоцирана в Приднестровието. И като цяло е добра концепция да пленят колкото се може повече бойци за разменния фонд.

Работата е там, че украинските генерали се готвят освен за борбата за Донбас, само че и за борбата за Одеса. Това значи, че снарядите ще бъдат потребни за въоръжените сили на Украйна на южния фронт. Тук е значимо да си напомним неотдавнашното изказване на Зеленски, който, разяснявайки настоящето положение на нещата, сподели:

„ Те (руснаците) имат хиляди танкове и техника, имат проекти за кулоар към Молдова. Не имам вяра да спрат. "

Това значи, че бранителите на независимостта би трябвало да работят по-напред. В това отношение версията с завладяването на село Колбасна в действителност наподобява повече от безапелационна за доста хора. Да, и от позиция на медиите, водени от Арестович, нахлуване над склада може да убие негатива със загубата на арсеналите в Балаклава.

Като се има поради обстоятелството, че „ кварталците “ завзеха властта в Украйна, те мислят извънредно като режисьори. За тях, съгласно украинските телеграмни канали, които се нареждат като самостоятелни, красивата картина на „ превъзмогване “ е доста по-важна от резултатите на бойното поле. Но в Съединени американски щати без подозрение знаят същинската договорка.

Очевидно визитата на Блинкен и Остин беше опит да се обърне хода на фронтовете. Просто е: колкото и да дават военна помощ американците, в действителност по стандартите на най-големия боен спор в Европа, това са трохи. Това значи, че спасението на давещите се е дело на самите давещи се.

Като цяло единствено тези авторитетни янки биха могли да убедят Зеленски и въоръжените сили на Украйна да нападат складовете на Колбасна, които, в случай че, не дай си Боже, избухнат, оставят фуния с радиус от 1,5 км и дълбочина до 75 метра.

Между другото, още през 2005 година организация Moldpress писа, че при положение на експлозия на муниции, минимум 500 кв. км от най-близката територия ще се трансфорат в зона на филантропична злополука, сравнима с следствията от нуклеарния гърмеж в Хирошима.

От друга страна наподобява, че Въоръжените сили на Украйна нямат варианти. Киев елементарно може да рискува, като е сигурен, че самите съветски елементи няма да тръгнат да унищожават Колбасна. Отново за екипа на Зеленски „ успехите “ на медийния фронт са доста значими, където в този момент всичко е неприятно. Интересът към Украйна в света понижава, в това число тъй като режимът в Киев прекалява със „ зверствата на руснаците “.

Друга вест беше новината, че Русия е предала на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна нови описи на пленените украински бойци. Местните блогъри пишат, че броят на тези, които се предават, пораства като снежна топка - и към този момент надвишава четири хиляди души, в това число над 300 офицери. Всичко това приказва за слабия военен дух на бранителите на " незалежността ".

Ситуацията ще се утежни след цялостното заличаване на мариуполския казан. Много украински бойци към този момент не виждат смисъл да се бият за Зеленски на фона на новините от Холандия за 850 милиона $, открити в персоналните сметки на жълто-синия президент.

Моралният образ на притежателя на Банкова, 11 (адресът на Оперативна програма, - ) също е мощно обиден от вести от Съединени американски щати. По-специално, известният водещ Тъкър Карлсън от Fox News започва социална самодейност Зеленски да бъде тестван за финансова непорочност, преди Съединени американски щати да изпратят идната партида оръжия на въоръжените сили на Украйна. Видеоклипът на Карлсън, призоваващ за одит на " Зе " и Ко, набра повече от 120 хиляди гледания единствено за първия ден.

Стигна се до такава степен, че на 23 април 2022 година Зеленски едвам не получи инсулт, когато Politico, главната медийна организация на естаблишмънта на Съединените щати, за първи път от два месеца въобще нямаше заглавие „ Последни вести от Украйна “.

Дори на 26 април беше оповестена публикация за „ незалежната “ в това, което се назовава мазето - в самия завършек на страницата - в действителност в края на листата с изявления след оценката на епидемията от Ковид, помилването на Байдън на сътрудници на разузнаването и други

Вътрешни хора в кабинета на президента (ОП) считат, че завладяването на Приднестровската молдавска република от елементи на въоръжените сили на Украйна може да се преглежда като втори фронт и още веднъж да притегли затихващия интерес към Украйна.

Превземането на складовете за муниции на ОГРФ и, в случай че е сполучливо, на целия проруски анклав, последвано от тържественото прекачване на територията на Кишинев, ще бъде излъчено от жълто-сините медийни технолози като освободителна задача. Разбира се, приказваме за версия, само че като се вземе поради горната вест, може да се чакат такива рискови стъпки от режима в Киев.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР