Сутрешният душ ободрява и ни прави по-работоспособни, а вечерният е

...
Сутрешният душ ободрява и ни прави по-работоспособни, а вечерният е
Коментари Харесай

3 причини да се къпем вечер

Сутрешният душ ободрява и ни прави по-работоспособни, а вечерният е потребен за кожата и усъвършенства съня. Вижте какви са преимуществата на това да се къпем в края на деня, изброени от американски кожни лекари в Daily Mail. 

1. За отмиване на потта, мазнините и алергените 

Вечерният душ обезпечава по-здрава кожа. Ако човек работи и е на открито по през целия ден, вечерта кожата е покрита с всевъзможни алергени, които могат да я раздразнят.

Затова е по-добре те да бъдат почистени за през нощта. Тогава кожата се регенерира, мъртвите кафези падат и се построяват нови.

Независимо от това дали душът се взима вечер или заран, лицето би трябвало да бъде измито, с цел да не остават мазнини по възглавницата, което провокира акне, предлага доктор Самър Джейбър.

2. За по-добър сън  

Душът контролира телесната температура и по този начин усъвършенства съня. Научно е потвърдено, че един душ 90 минути преди лягане първо затопля, а по-късно охлажда тялото.

" Тялото естествено се охлажда с настъпване на времето за лягане. Душът изкуствено повишава температурата и разрешава по-бързо изстудяване, което форсира настъпването на съня ", сподели доктор Джанет Кенеди.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР