Супермоделът Наоми Кембъл се оплака от расистко отношение при посещение

...
Супермоделът Наоми Кембъл се оплака от расистко отношение при посещение
Коментари Харесай

Летище София започва проверка заради `расистки` скандал с Наоми Кембъл -

Супермоделът Наоми Кембъл се оплака от расистко отношение при посещаване у нас. Вчера британският таблоид " Дейли мейл " излезе с обява, като се базира на собствен източник, че Кембъл останала мощно смутена, защото я претърсили на летището в София. Според нея това се случило единствено тъй като е цветнокожа.

Наоми бе в София от 19 до 22 май за фотоси на реклама на международен фешън бранд и не се появи обществено. 

" На идване я стопираха управляващи на летището и подредиха цялостна инспекция на движимостите й. Не стана ясно дали са чиновници на летището или други. Тя счита, че е единствено поради цвета на кожата й ", споделя източникът на таблоида.

" Наоми напусна с бейзболна шапка и чантата в ръце, настани се в хотел. Пристигна с толкоз възторг да снима в София, само че това несъмнено я разстрои. Все отново извърши уговорката си ", добавя той.

От Летище София оповестиха, че откровено съжаляват " за отрицателните прекарвания на госпожа Кембъл в София ". " Днес започнахме цялостна инспекция на случилото се. В контакт сме с българските митнически управляващи, които потвърдиха, че инспекцията на пасажери и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме чиновниците, с цел да проучим случая изцяло ", се споделя в прессъобщение на летището.

От Агенция " Митници " обясниха, че е " бил тестван багажът на госпожа Кембъл и е осъществена рутинна инспекция на инцидентен принцип, което е част от отговорностите на митническите чиновници ". Не последвало и недоволство от страна на модела.

Любопитното в тази ситуация е, че обявата в таблоида провокира иронични мнения към Кембъл на читатели от всевъзможни страни и раси, а не от " българския расизъм ". " Добре пристигнала на земята, тук постоянно претърсват хората по летищата ", " От Марс ли падаш, светът работи по този начин ", " Обикновените хора ги претърсват по летищата ", са част от тях. 

52-годишният супермодел обаче е имала и различен път пререкания с летищата. " Дейбли мейл " напомня, че през 2008 година Кембъл е задържана на " Хийтроу ", откакто се е държала неприятно със чиновник на летището поради липсващ багаж и е нападнала служител на реда. Тогава супермоделът упреква служителя в расизъм и заплашва да го съди. По-късно тя се признава за отговорна по четири обвинявания, в това число две за нахлуване над служител на реда.

Наоми Кембъл е един от най-високоплатените модели в промишлеността. Богатството ѝ се пресмята на близо 80 млн. $. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР