Супер скорост Хора, изгубили някой от крайниците си, често трябва

...
Супер скорост Хора, изгубили някой от крайниците си, често трябва
Коментари Харесай

5 суперсили, които можете да имате

Супер скорост

Хора, изгубили някой от крайниците си, постоянно би трябвало да носят неуместни протези. Но в този момент към този момент е допустимо благодарение на изкуствени крайници, даже хората с два ампутирани крайници да тичат по-бързо и от най-бързите спринтьори в света. Всичко стартира на параолимпийските игри през 2000г. където южноафриканецът Оскар Писториус става първият неработоспособен, който пробягва 200 метра за по-малко от 22 секунди, като с това усъвършенства международния връх на Браян Фразюр.

За потреблението на такива протези се води спор.Те дават единствено 95% възвръщаема мощ (в съпоставяне естествените човешки крайници дават 200%), само че също по този начин пружинираща походка и по-голяма крачка, което може да докара до непочтено предимство. От тогава изкуствените краката са минали през най-различни модификации от разнообразни компании и доста модели могат да дадат резултати над човешките благоприятни условия. Иронията тук е, че Браян Фразюр, предходният международен рекордьор, в действителност е оказал помощ в създаването на тези протези и той ги е дал на Писториус… който напряко избърсал международния връх с тях.

Неуязвимост

D3O е много забавна нова разработка на брониран материал. Той е удароустойчив и в композиция със сегашните бронирани материали може да ви направи в действителност невредим за патроните. И със настоящия Кевлар ще оживеете след голям брой изстрели, само че по-късно ще се чувствате много зле тъй като патроните могат да ви нанесат повърхностни рани, да ви счупят кост или да ви насинят. Често се случва жертвата даже да изпадне в безсъзнание. Тук на помощ идва D3O: действието му е като на царевичното нищесте – нормално е под формата на гел, само че колкото повече мощ му работи, толкоз по твърдо става. Когато е мека, субстанцията разрешава по-голяма еластичност, само че при втвърдяването й може да погълне повече от половината мощ на патрона.

Невидимост

Учените са доста покрай основаването на невидимо було.  Досегашните опити не са изключително точни и разчитата на камера и проектор. През Март 2009г. вестник разгласява, че към този момент е фиктивен способ за непрозрачност.

Не единствено, че има доктрина за непрозрачност посредством огърване на светлинните талази към обект, само че към този момент се създават метаматериалите нужни за реализирането на теорията.

Паяжина като на Спайдърмен

Лиминг Дай и Йонг Лин Уинг са двама професори от университетите Дейтън и Джорджия Теч, които са изобретили материал с 10 пъти по-голяма стикция (привличането сред два материала) от тази при краката на гущера Гецко.

Интересното при материала е, че нанотръбички (като микроскопични косъмчета) разрешават на материала да бъде освободен от повърхността единствено с едно внезапно дръпване, което значи, че може да бъде залепен за всяка повърхнина и по-късно елементарно освободен – също като паяжината на Спайдърмен.

Супер зрение

Роб Спенс, кинодеец от Канада, е наранил окото си при случай като дребен.Преди няколко години Спенс изискал от докторите изцяло да отстранен окото му и в този момент на негово място е сложил дребна камера, батерия и предавател – което му разрешава да записва и предава безусловно всичко, което вижда.

 

Източник: thebizzare.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР