Сумата, необходима за прибиране на тленните останки на Трендафил Танев,

...
Сумата, необходима за прибиране на тленните останки на Трендафил Танев,
Коментари Харесай

Солидарност: Жители в Смолян събраха 8 хил. лв. за прибиране на тялото на техен съгражданин

Сумата, нужна за прибиране на тленните остатъци на Трендафил Танев, е събрана благодарение на доста донори, заяви щерка му Таня Танева. Мъжът умря в Генуа и по случая се води следствие.

50-годишният смолянчанин отишъл на 15 март т.г. в Испания да бере боровинки. Две седмици по-късно взема решение да се върне в България. Тръгнал си с рейс на 1-ви април. При пътуването през Италия почнал да буйства и водачите на рейса го свалили на автогарата в Генуа. Семейството му подава незабавно сигнал в полицията в Смолян и Трендафил Танев се афишира за общодържавно търсене, на идващия ден им оповестяват, че е открит умрял в Генуа. Семейството насочи апел в обществените мрежи за събиране на средства за прибиране на останките му.

“Намерих траурни организации в Италия, които обявиха, че са нужни към 12 000 лева за превозване и кремация. След това открихме българска организация, която ще извърши всичко за 8 хиляди лв.. Сумата бе събрана за два дни и сме признателни на дарителите”, споделя дъщерята.

Близките на Танев декларират, че ще търсят отговорност от автобусния транспортьор, за какво наложително е свалил мъжа от рейса.

„ Не може да оставиш жив човек, платил билет, по този начин на пътя, то с животинче не можеш да постъпиш по този начин, камо ли с човек! Ще диря правдивост, тази компания би трябвало да си понесе следствията. Нека бъдем по-добри хора “, споделя Таня Танева.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР