Султанът на Бруней заяви, че е в сила мораториум върху

...
Султанът на Бруней заяви, че е в сила мораториум върху
Коментари Харесай

Султанът на Бруней обеща: Няма да прилага смъртно наказание

Султанът на Бруней съобщи, че е в действие мораториум върху смъртното наказване в новия престъпен кодекс на шериата, в това число за линчуване до гибел с камъни поради секс сред мъже и прелюбодейство, съобщи Асошиейтед прес.
Организация на обединените нации назова законите, въведени на 3 април, "драконовски ", а Съединени американски щати и още няколко страни приканиха Бруней да прекрати проектите си. Видни персони като Джордж Клуни, Елтън Джон и Елън де Дженерис се оповестиха за протест на девет хотела в Съединени американски щати и Европа, свързани с Бруней.
Досега хомосексуализмът беше незаконен в Бруней с 10 години затвор. Новите закони гласят, че тези, приети за отговорни за хомосексуален секс, може да бъдат пребити с камъни или бичувани до гибел. Прелюбодейците също рискуват пребиване с камъни, до момента в който крадците са застрашени от ампутиране на дясната ръка от китката при първо нарушение и на стъпалото на левия крайник при второ. Новите закони се отнасят също за деца и за чужденци, даже да не са мюсюлмани.
Султан Хасанал Болкиах сподели през вчерашния ден в тирада по случай началото на Рамазана, че си дава сметка за "многото въпроси и превратно пояснение " на наказванията, планувани според новите елементи в шериатския углавен кодекс на Бруней, само че акцентира, че не би трябвало да има опасения.
Бруней има в действителност мораториум върху смъртното наказване от повече от две десетилетия и "това ще се отнася също за случаи, които съгласно шериата плануват по-широк обсег на опрощение ", сподели султанът.
Зад кулисите на развратния живот на султана на Бруней
Неговото изявление беше изненадващо, само че явно целеше понижаване на рецензиите, че ислямските наказателни закони са жестоки.
Султанът разгласи също, че Бруней ще ратифицира конвенцията на Организация на обединените нации против изтезанията, с цел да покаже уговорката си към отбрана на човешките права.
Султан Болкиах вкара шериатския углавен кодекс през 2014 година, с цел да поддържа въздействието на исляма в богата на нефт монархия с население от 430 000 души, две трети от които – мюсюлмани, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР