Суеверията са просто обикновени предзнаменования, които нямат реално влияние върху

...
Суеверията са просто обикновени предзнаменования, които нямат реално влияние върху
Коментари Харесай

Как да спрем да се страхуваме от суеверия

Суеверията са просто елементарни предзнаменования, които нямат действително въздействие върху човешкия живот. Това декларира практическият психолог Елена Митрохина в изявление за RIAMO. Според нея, колкото повече човек знае за произхода на вярванията, толкоз по-малко внимание им обръща.

" Помислете за какво сте суеверни. Може би това ви носи комфорт или възприятие за надзор. Опитайте се да разберете, че суеверията са единствено облици на нашето въображение и не би трябвало да въздействат на дейностите ни ", споделя Митрохина.

Тя поучава да стартираме последователно да се сблъскваме със суеверията си, като вършим това, което те не разрешават.

Денис Хакимов, експерт от Московската работа за психическа помощ, счита, че вярата на човек в предзнаменования и вълшебства не е нищо друго с изключение на психически предпазен механизъм . Според него доста хора постоянно търсят знаци, които удостоверяват желанията им.

Психологът-практик Елена Митрохина към този момент е разказвала по какъв начин ритуалите получават известност в обществото и стават част от всекидневието. Според нея, когато хората чуят истории за това по какъв начин даден бит е оказал помощ на други хора да намерят обич, триумф или здраве, те стартират да имат вяра, че самите те могат да получат сходен резултат.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР