Судува е съперник на Лудогорец в плейофния кръг на турнира

...
Судува е съперник на Лудогорец в плейофния кръг на турнира
Коментари Харесай

Запознайте се със съперника на Лудогорец в Лига Европа

Судува е противник на Лудогорец в плейофния кръг на шампионата Лига Европа. Така “зелените” ще се върнат за повторно в Литва през тази акция, откакто отстраниха Жалгирис (Вилнюс) във 2-ия кръг на Шампионската лига. Судува приключи на трето място през предходната година в шампионата, а на същата позиция се движи и сега. Клубът употребява модерния стадион ARVI Football Arena, което в действителност е оборудване с два стадиона. Откритият е с потенциал 6250 места, а покритият за зимните месеци и изкуствена трева с 2660 седящи места.

Настоящият сезон за Судува в Европа е 11-и, като всичките им участия са в шампионата за Купата на УЕФА или Лига Европа. Судува може да се гордее, че сега написа историята си, откакто за първи път в профил три клуба. В първия кръг беше отстранен беларуския Шахтьор (Солигорск) с 2:1 и 0:0, по-късно тяхна жертва падна латвийския Лиепая след 0:1 и 2:0. В сряда те хвърлиха бомбата в шампионата, отстранявайки солидния швейцарски Сион след победа вкъщи с 3:0 и тъждество 1:1 като посетители.

Общият баланс досега на Судува е 36 мача, в които са реализирани 11 победи, 8 равенства и са позволени 17 провали при голова разлика 43-62.

Oтборът в никакъв случай не е бил първенец на своята страна, като два пъти е бил втори в шампионата и 5 пъти е бронзов медалист. През 2006-а и през 2009-а година Судува печели Купата на страната. Иначе клубът се гордее, че е един от най-старите в Литва и към момента работещ за разлика от голям брой банкрутирали тимове.

Казахстанският експерт Владимир Чебурин е старши треньор на отбора, в който има и трима национали на страните си. Защитникът Валдас Славицкас и полузащитникът Ернестас Велюлис са национали на Литва, до момента в който още един защитник - Раданфа Абу Бакр пази цветовете на карибската страна Тринидад и Тобаго. Освен бранителят от Тринидад и Тобаго, другите чужденци са двама хървати, един сърбин, един босненец и един македонец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР