Студентите от УХТ излизат в едноседмична грипна ваканция от 9

...
Студентите от УХТ излизат в едноседмична грипна ваканция от 9
Коментари Харесай

Едноседмична грипна ваканция в УХТ от 9 март

Студентите от УХТ излизат в едноседмична грипна почивка от 9 март 2020 година, понеделник. Това реши Ръководството на Университета на свое съвещание във връзка със заповед на Министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев от 5 март, с която бе оповестена национална грипна зараза. Рестриктивната мярка в цялата страна бе въведена по рекомендация на Националния действен щаб по отношение на записания нов епидемиологичен напредък на болести от грип и остри респираторни инфекции у нас, както и с разпространяването на ковид в международен мащаб.
Последвахме рекомендацията да бъдат прекратени образователните занятия в университетите, водени от угриженост за здравето и живота на студенти и преподаватели, разяснява ректорът проф. Пламен Моллов. Учебните занятия в УХТ ще бъдат възобновени на 16 март 2020 година
С цел предварителна защита против вирусните болести Ръководството на УХТ настоятелно предложи на Студентския съвет да отсрочи „ Пролетните УХТ игри “, планувани за интервала 9-23 март 2020 година То счита, че е подходящо уредниците да анулират кръглата маса „ Студентите и спорта “ на 9-и от 16:00 ч. в зала „ Хоризонт “, както и формалното разкриване на надпреварите от 17:00 ч. в Спортния комплекс на университета на Гребната база. Редно е да се съобразим с рекомендацията на министър Ананиев „ да бъдат прекратени всеобщите мероприятия, в това число спортните и културните “, бяха безапелационни всички членове на Академичния съвет. Организаторите от Студентския съвет да се погрижат да уведомят гостите за отлагането на игрите и да поднесат извинения от името на университета, предложи още проф. Моллов.
Припомняме, че от през днешния ден - 6 март, до 11 март е оповестена Национална грипна зараза
Основни обстоятелства за грипа
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР