Студен резерв ще се ползва при необходимост само от държавната

...
Студен резерв ще се ползва при необходимост само от държавната
Коментари Харесай

Борисов пробва да се разграничи от Доган! Нареди студен резерв само от ТЕЦ Марица Изток II


Студен запас ще се употребява при нужда единствено от държавната Топлоелектрическа централа Марица Изток II. Това разпореди през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов. Според анализатори това е метод и опит премерът да се разграничи от слуховете, че е маша в ръцете на Ахмед Доган. До момента студеният запас се съхраняваше в Топлоелектрическа централа " Варна ", който е овладян точно от почетният ръководител на Движение за права и свободи.



Веднага след края на днешното държавно съвещание, което се организира посредством видео връзка поради инфектирани с COVID-19 чиновници, министърът на енергетиката Теменужка Петкова отиде в Народното събрание, с цел да обясни въпроса.

„ Сваляш студения запас оттук нататък. Студен запас, в случай че ни е належащо – единствено държавната Топлоелектрическа централа Марица Изток II. Ще те държа персонално виновна ”, подреди Борисов на министъра.

Минути по-късно Теменужка Петкова дойде в Народното събрание, с цел да приказва с депутатите от енергийната комисия.

Студеният запас ще се разпорежда въз основа на отчет на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), единствено при нужда и то на държавната Топлоелектрическа централа Марица Изток II, сподели тя.

Петкова напомни, че сега страната ни води договаряния с Европейската комисия за въвеждането на механизъм за потенциал, който изисква премахването на студения интервал, а решението би трябвало да се ползва точно за преходния интервал.

„ Това е една доста значима тематика. По този метод, от една страна, се подсигурява електроенергийната сигурност на страната. Държавната Топлоелектрическа централа Марица Изток II е централата с най-голяма разполагаема мощ “, посочи министър Петкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР