Сцени на паника бяха предизвикани вчера на израелско летище, след

...
Сцени на паника бяха предизвикани вчера на израелско летище, след
Коментари Харесай

Паника на израелско летище, след като туристи се появиха с неизбухнала граната


Сцени на суматоха бяха провокирани през вчерашния ден на израелско летище, откакто семейство от Съединени американски щати се появи там с неизбухнала артилерийска граната. Чужденците я намерили на Голанските възвишения и считали да я запазят като сувенир, съобщи Асошиейтед прес.

Видеоклипове, публикувани онлайн, демонстрираха по какъв начин пасажери търсят къде да се прикрият, бягат и крещят в салона за заминаващи на интернационалното летище „ Бен Гурион “.

Летищните управляващи оповестиха, че чиновници по сигурността са задействали сигнал за паника, когато разкрили неизбухналата граната. Най-малко един човек е потърпевш, когато се опитал да бяга по конвейерната лента.

Летището се върнало към нормален режим, откакто гранатата била безвредно отстранена, а фамилията било освободено след разпит.

Израел завладя Голанските възвишения от Сирия през войната от 1967 година В региона се водиха яростни сражения и по време на арабско-израелска война 6 години по-късно. Зони, в които се знае, че са останали неизбухнали боеприпаси, са ясно обозначени и оградени.

Израел анексира стратегическото плато през 1981 година и през днешния ден то е огромна туристическа забележителност със своите винарски мазета, направления за пешеходни преходи и дребен ски курорт, отбелязва АП.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР