Струпването на туристи по плажове и заведения в комбинация с

...
Струпването на туристи по плажове и заведения в комбинация с
Коментари Харесай

Гурбетчии без ваксина донесли четвъртата вълна

Струпването на туристи по плажове и заведения в композиция с неспазване на ограниченията са аргументите за скока на болните в морските общини.

Млади гурбетчии, завърнали се за лятото по родните места, са причина за растежа на болните във Велико Търново, настояват медици. Старата столица към този момент е на ръба на алената зона със 180,2 болни на 100 000 население. В лечебните заведения лекуват 101, написа „ 24 часа “.

В района има села, в които е цялостно с първокласни коли от Нидерландия, Белгия, Германия, Франция. Хора под 40 година, със самочувствие на западняци, не съблюдават никакви ограничения, а не са имунизирани, разясняват медици.

В региона доминират инфектираните на възраст 19-60 години, работещи, учещи или живеещи в чужбина.

Друга група заболели са почивали на Черно море.

Неваксинирани работещи с съпътстващо заболяване и неспазващи ограниченията са множеството заболели от COVID-19 в Пловдив и региона.

Вторият град в страната регистрира 183-ма за денонощието от понеделник за вторник, а през вчерашния ден единствено до обяд бяха 57. За последните два дни са умряли осем души, като най-младият е на 27 година

Най-много са инфектираните във възрастовата група от 35 до 60 година без никаква ваксина.

Повечето са почивали на морето или са пътували в чужбина. От началото на месеца се следи и увеличение на броя на инфектираните възпитаници в Пловдив и региона. Те са на възраст от 12 до 18 година и не са имунизирани. В болшинството си са се заразили на летните лагери по морето.

Лавинообразно разгръщане на болестта пък следят в област Пазарджик, където за дни болните от 16 на 100 000 население станаха 130.

Местни епидемиолози разясниха, че съществени преносители на коронавирусната зараза в района са стопански емигранти или сезонни служащи, върнали се по родните си места за лятна почивка. Това са главно роми на възраст от 20 до 50 година Именно с това се изяснява фактът, че за малко време от Коронавирус пламнаха общините Пазарджик и Пещера, откъдето са повече от половината инфектирани лица на дневна база.

Отделно от това завърналите се от чужбина по време на отпуските си подвигат сватби с по 200-300 посетители, на които на процедура не се съблюдават противоепидемични ограничения и заразяването с ковид се предава всеобщо.

От към седмица в Пазарджишко има растеж и на заболели след отмора на българското море. Това са най-вече младежи от 15 до 40 години. Миналата седмица в Панагюрище бяха сложени под карантина 50 подрастващи волейболисти и двамата им треньори. Те се прибрали от подготвителен лагер в Китен и при рутинни проби за ковид е открито 16-годишно момче от групата, инфектирано с вируса.

Бургас се готви за нова, още по-силна вълна на ковид, откакто болните в града и прилежащите морски курорти скочиха през последните дни. Най-вероятно до дни морският град ще влезе в алената зона на Коронавирус картата на страната, защото все още болните от ковид са 189,4 на 100 000, осведомиха от РЗИ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР