Строителят Валентин Макавеев, , ще лежи 12 години в затвора.

...
Строителят Валентин Макавеев, , ще лежи 12 години в затвора.
Коментари Харесай

Строителят, убил със сабя свой клиент в Монтанско, ще лежи 12 години в затвора

Строителят Валентин Макавеев ,, ще лежи 12 години в пандиза . Това реши Монтанският областен съд.

Припомняме, че тежкото закононарушение беше осъществено на 10 март 2020 година вечерта пред питейно заведение в село Портитовци . След зародил спор във връзка на неодобрение от ремонт, мъжете се скарали , обиждали и разделили . Малко по-късно Борисов се върнал пред ресторанта със свои близки, дошъл със саб я в ръка и Макавеев . Така разпрата сред двамата почнала отново. По време на спора подсъдимият пробол съперника си със сабята .

Пострадалият мъж е бил превозен в болничното заведение в Монтана, където макар осъществената интервенция, на идната заран е умрял .

Според съдебно-медицинската експертиза раненият е умрял поради остра кръвозагуба в резултат на прободно-порезна рана в гърдите и корема му.

И двамата участници в сбиването, съгласно осъществените експертизи, са били използвали алкохол .

Макавеев е бил арестуван и против него е формирано досъдебно произвеждане .

След като се срещна с всички доказателства по делото и изслуша обвиняването, очевидците, движимостите лица, отбраната и подсъдимия, съдът призна 37-годишния Макавеев за отговорен в съзнателно ликвидиране с сходство на японска сабя, вид „ катана “ с дължина на острието 60 см и го наказа с 12 години „ Лишаване от независимост “, които да бъдат изтърпени при първичен „ непоколебим “ режим .

Съдът осъди обвинения да заплати на родителите на жертвата общо 185 000 лв. като обезщетение за неимуществени вреди.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР